Camping Denemarken

De voordelen van De Camping Centrale

Denemarken is een plaats van alledaagse verwondering. Het geweldige kleine koninkrijk is de thuisbasis van hygge, fietsen, overheerlijke gastro-ervaringen, historische kastelen en woeste vikingen. Oh, en hadden we al gezegd dat Denen een van de gelukkigste mensen ter wereld zijn?


Populaire bestemmingen in Denemarken


Klimaat Denemarken

Denemarken heeft een gematigd zeeklimaat, wat betekent dat de zomers over het algemeen koel zijn en de winters nooit extreem koud. In de zomermaanden wordt het oostelijke deel van Denemarken kouder dan het westen en de zomers zijn over het algemeen warmer aan de oostkant.

De zomers worden gekenmerkt door veel zonneschijn: ongeveer de helft van de jaarlijkse zonneschijn wordt geregistreerd van mei tot augustus. De zomers zijn kort met gematigde temperaturen rond de 20°C. Vooral buiten de maanden juni, juli en augustus daalt de temperatuur ‘s nachts.

In de winter blijft de temperatuur rond de 0°C. De atmosfeer is in de winter erg vochtig (relatieve vochtigheid 91-92%). In strenge winters kan een deel van het Kattegat korte tijd bevriezen.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).


Reisadvies Denemarken

Reisadvies
Reisadvies Denemarken
Coronavirus
Lees hier meer over Denemarken en het coronavirus.
Reischecklist
Voorkom vervelende verrassingen op reis. Gebruik de reischecklist!

Veelgestelde vragen Denemarken

Wanneer mag ik naar Denemarken op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Denemarken?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Denemarken.

Share via
Copy link