Camping Denemarken

Denemarken heeft besloten per 19 september opnieuw reisbeperkingen in te stellen voor reizigers uit Nederland omdat het aantal besmettingen in Nederland is toegenomen.

Denemarken is een plaats van alledaagse verwondering. Het geweldige kleine koninkrijk is de thuisbasis van hygge, fietsen, overheerlijke gastro-ervaringen, historische kastelen en woeste vikingen. Oh, en hadden we al gezegd dat Denen een van de gelukkigste mensen ter wereld zijn?

Top 3 kampeergebieden in Denemarken


Klimaat Denemarken

Denemarken heeft een gematigd zeeklimaat, wat betekent dat de zomers over het algemeen koel zijn en de winters nooit extreem koud. In de zomermaanden wordt het oostelijke deel van Denemarken kouder dan het westen en de zomers zijn over het algemeen warmer aan de oostkant.

Kaart bij klimaat Denemarken
Kaart bij klimaat Denemarken

De zomers worden gekenmerkt door veel zonneschijn: ongeveer de helft van de jaarlijkse zonneschijn wordt geregistreerd van mei tot augustus. De zomers zijn kort met gematigde temperaturen rond de 20°C. Vooral buiten de maanden juni, juli en augustus daalt de temperatuur ‘s nachts.

In de winter blijft de temperatuur rond de 0°C. De atmosfeer is in de winter erg vochtig (relatieve vochtigheid 91-92%). In strenge winters kan een deel van het Kattegat korte tijd bevriezen.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).


Weersverwachting Denemarken


Reisadvies Denemarken

Laatst gewijzigd op vrijdag 18 september 2020

Kaart bij reisadvies Denemarken
Kaart bij reisadvies Denemarken

Denemarken heeft besloten per 19 september opnieuw reisbeperkingen in te stellen voor reizigers uit Nederland omdat het aantal besmettingen in Nederland is toegenomen.

Bij aankomst in Denemarken moeten reizigers uit Nederland aantonen een ‘geldige reden’ te hebben om het land binnen te komen. Dat kan een zakenreis zijn, een bezoek aan een partner of familielid of een doorreis naar een ander land. De kleurcode van het land is daarom aangepast van ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen).

Behalve als je uit de stad Kopenhagen komt, hoef je na een verblijf in Denemarken bij terugkeer in Nederland NIET in thuisquarantaine te gaan.

Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit dit land voor Nederland.

Let op: de Faeröer en Groenland maken net als Denemarken deel uit van het Koninkrijk Denemarken. Deze landen bepalen hun eigen corona-beleid. Als je van plan bent één van deze landen te bezoeken, krijg je het advies het betreffende reisadvies te bestuderen.


Reischecklist Denemarken

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Denemarken favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van je paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Reisdocumenten & visa

 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt legitimeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor de landen op deze lijst is een identiteitskaart voldoende om u te legitimeren. Voor alle andere landen geldt dat je je paspoort mee moet nemen.
 • Je identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens je verblijf.
 • Voor Denemarken heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Denemarken een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Denemarken een internationaal rijbewijs nodig heeft.

Reisverzekering

 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Je basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van je reisverzekeraar in je telefoon.

Geld en mobiele telefoon

 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens je reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Denemarken. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van je bank in je telefoon. Je hebt het nodig als u je bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.

Gezondheid

Corona-maatregelen

 • Bereid je reis goed voor, en bekijk welke maatregelen er gelden in Denemarken. De maatregelen in Denemarken zijn niet precies dezelfde als die in Nederland. Mondkapjes zijn bijvoorbeeld alleen op vliegvelden verplicht. In Denemarken geldt dat 1 meter en niet 1,5 meter afstand wordt gehouden en er is een maximum aantal deelnemers aan samenscholingen.

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat je reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over je bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van je reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van je telefoon: in geval van nood kan je mobiele provider daarmee je telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op je telefoon. Daarna verschijnt het nummer op je scherm.
 • Zet het nummer van je contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in je telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder je telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Download de app GGD Reist Mee.
Download de app GGD Reist Mee.

Niet meenemen

 • Neem geen drugs mee naar Denemarken. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).
app Douane reizen
Download de app Douane reizen.

Veelgestelde vragen Denemarken

Wanneer mag ik naar Denemarken op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Denemarken?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Denemarken.

Share via
Copy link