Camping Estland

Let op: Het coronavirus is in Nederland en veel andere landen nog niet onder controle. Blijf daarom zo veel mogelijk thuis. Maak en boek geen reizen naar het buitenland tot half maart 2021, tenzij strikt noodzakelijk.


Klimaat Estland

Het klimaat van Estland kan worden omschreven als een typisch Europees continentaal klimaat met warme, droge zomers en vrij strenge winters. Over het algemeen is de beste tijd om te bezoeken mei tot en met september, wanneer de dagtemperaturen gemiddeld 20 tot 25 graden Celsius zijn, met nachten van 4-15 graden Celsius. Ondanks de noordelijke breedtegraad is het klimaat in Estland relatief mild vanwege de nabijheid van water.

Kaart bij klimaat Estland
Kaart bij klimaat Estland

Januari is de koudste maand met temperaturen overdag meestal rond de -5 graden Celsius (maar in sommige gevallen kunnen de wintermaanden behoorlijk kouder zijn met temperaturen ver onder nul). Zware sneeuwval of zelfs sneeuwstormen zijn op sommige dagen ook mogelijk.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).


Weersverwachting Estland


Reisadvies Estland

Reisadvies
Reisadvies Estland
Coronavirus
Lees hier meer over Estland en het coronavirus.
Reischecklist
Voorkom vervelende verrassingen op reis. Gebruik de reischecklist!

Veelgestelde vragen over Estland

Wanneer mag ik naar Estland op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Estland voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Estland?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Estland.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap