Camping Frankrijk

De voordelen van De Camping Centrale

Thema’sKlimaat Frankrijk

Frankrijk is verdeeld in drie klimaatzones. Het grootste deel van het land heeft een gematigd zeeklimaat, wat betekent dat het over het algemeen koud is in de winter, mild in de zomer en regen gedurende het hele jaar. Milde winters en hete zomers zijn gebruikelijk langs de Middellandse Zee (Franse Rivièra) en in het zuidwesten van Frankrijk. Het oostelijke deel van dit kustgebied, de Cote D’Azur, is het zonnigste deel van Frankrijk.

Kaart bij klimaat Frankrijk
Kaart bij klimaat Frankrijk

De Franse Alpen, die in het zuidoosten van Frankrijk liggen, hebben een hooggebergteklimaat. Relatief veel regen, koudere winters en relatief koele zomers kenmerken dit klimaat. In de winter valt er veel sneeuw in de bergachtige streken zoals de Alpen, Pyreneeën en Auvergne.

Langs de Rhônevallei waait af en toe een sterke, koude, droge, noord-noordwestelijke wind die bekend staat als de mistral. In juli en augustus is het het hoogtepunt van de zomer en veel toeristen uit heel Europa vallen Frankrijk binnen met caravans en tenten.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).


Weersverwachting Frankrijk


Reisadvies Frankrijk

Reisadvies
Reisadvies Frankrijk
Coronavirus
Lees hier meer over Frankrijk en het coronavirus.
Reischecklist
Voorkom vervelende verrassingen op reis. Gebruik de reischecklist!

Veelgestelde vragen Frankrijk

Wanneer mag ik naar Frankrijk op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Frankrijk voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Frankrijk?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Frankrijk.

Share via
Copy link