Loading...

Campings in Griekenland

Klimaat Griekenland

Het grootste deel van Griekenland heeft een mediterraan klimaat dat wordt gekenmerkt door zachte winters en droge hete zomers. In de hoger gelegen delen van Griekenland kun je in de winter behoorlijk koude periodes hebben. In sommige delen van Griekenland is het zelfs mogelijk om te skiën. De beste tijd om Griekenland en de Griekse eilanden te bezoeken begint in mei, wanneer de gemiddelde temperatuur 21 graden Celsius is en de regenval minder dan 1,5 cm, en duurt tot juni.

Juli heeft een maandelijkse gemiddelde temperatuur van 28 graden en neerslag van minder dan 0,5 cm en september, met een gemiddelde temperatuur van 24 graden en minder dan 1 cm regen. De eerste twee weken van juni hebben perfect, zonnig en warm weer, met weinig bewolking of regen. De meeste regen valt tussen november en februari.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).

Kamperen in Griekenland

Kamperen in Centraal-Griekenland

Kamperen in Centraal-Griekenland

Centraal-Griekenland

.

Populaire plaatsen

Regio Centraal-Griekenland in Griekenland
Kamperen op de Zuid-Egeïsche Eilanden

Kamperen op de Zuid-Egeïsche Eilanden

Zuid-Egeïsche Eilanden

De Zuid-Egeïsche Eilanden bestaan uit een groot aantal eilanden in het zuiden van de Egeïsche Zee, tussen het Griekse vasteland en Turkije.

Regio Zuid-Egeïsche Eilanden in Griekenland

Reisadvies Griekenland

Reisadvies Griekenland
Reisadvies

Reisadvies Griekenland

In geval van nood
In geval van nood

Top