Camping Hongarije

De voordelen van De Camping Centrale


Klimaat Hongarije

Hongarije heeft een landklimaat in het oosten, een zeeklimaat in het westen en een mediterraan zeeklimaat in het zuiden. Over het algemeen komt het, gezien de gemiddelde temperaturen en neerslag, grotendeels overeen met een landklimaat. Dat betekent warme zomers en koude winters.

Hongarije heeft ongeveer 2000 – 2200 zonuren per jaar, wat een behoorlijk hoog aantal is. In de zomer (juni – september) stijgen de temperaturen overdag tot 25 tot 30 graden Celsius. De zomer is ook de natste periode met 50 tot 90 millimeter regen per maand. Doordat Hongarije wordt omringd door heuvels en berggebieden, krijgen depressies veel minder kans om Hongarije te bereiken. Dit maakt Hongarije een relatief droog land met slechts 400 tot 500 millimeter neerslag per jaar. Het westen is echter iets natter dan het oosten.

De gemiddelde temperatuur in Hongarije in de winter is aan de lage kant met gemiddelde dagtemperaturen die net rond of boven het vriespunt liggen en nachttemperaturen van gemiddeld ongeveer vijf graden onder het vriespunt. Gemiddeld is Hongarije ongeveer dertig dagen per jaar bedekt met sneeuw.

De lente (mei en juni) is de beste tijd om Hongarije te bezoeken met aangename temperaturen en veel zonuren.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).


Reisadvies Hongarije

Reisadvies
Reisadvies Hongarije
Coronavirus
Lees hier meer over Hongarije en het coronavirus.
Reischecklist
Voorkom vervelende verrassingen op reis. Gebruik de reischecklist!

Veelgestelde vragen Hongarije

Wanneer mag ik naar Hongarije op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Hongarije voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Hongarije?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Hongarije.

Share via
Copy link