Loading...

Campings in Ierland

Klimaat Ierland

Ierland heeft een gematigd zeeklimaat, voornamelijk vanwege de nabijheid van de Atlantische Oceaan en de aanwezigheid van de Golfstroom. De zomers zijn warm, terwijl de temperaturen in de winter veel koeler zijn. De lente en herfst zijn erg mild en er wordt het hele jaar door regen verwacht. In de winter zijn de gemiddelde temperaturen rond de 0 graden Celsius. Typisch winterweer in Ierland is wolken en regen met af en toe een zonnige periode. Enkele jaren wordt Ierland in de zomer door een hittegolf getroffen.

Er wordt vaak gezegd dat het veel regent in Ierland, maar als je naar de klimaatstatistieken van Ierland kijkt dan blijkt dat dit maar gedeeltelijk op waarheid berust. Het westen van Ierland is inderdaad erg nat en kent een vrij groot aantal regendagen. Het oosten van Ierland is echter een stuk droger. Wat is de beste tijd om te bezoeken? Op basis van het weer en klimaat is de periode mei t / m augustus de beste reistijd voor een vakantie in Ierland. Voor een stedentrip, bijvoorbeeld naar Dublin, kun je in maart, april, september of oktober ook naar Ierland reizen.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).

Kamperen in Ierland

Reisadvies Ierland

Reisadvies Ierland
Reisadvies

Reisadvies Ierland

Reischecklist Ierland
Reischecklist

Voorkom vervelende verrassingen op reis. Gebruik de reischecklist!

Veiligheidsrisico's
Veiligheidsrisico's

Veiligheidsrisico's zijn vergelijkbaar met Nederland.

Corona en gezondheid
Corona en gezondheid

Lees hier meer informatie over Ierland en het coronavirus.

Verkeer
Verkeer

Kijk hier voor meer informatie over het verkeer in Ierland.

Tips van de ambassade
Tips van de ambassade

Drugssmokkel en drugshandel zijn verboden in Ierland.

In geval van nood
In geval van nood

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat u zelf kunt doen in een noodsituatie.

Top