Camping Ierland

De voordelen van De Camping Centrale


Klimaat Ierland

Ierland heeft een gematigd zeeklimaat, voornamelijk vanwege de nabijheid van de Atlantische Oceaan en de aanwezigheid van de Golfstroom. De zomers zijn warm, terwijl de temperaturen in de winter veel koeler zijn. De lente en herfst zijn erg mild en er wordt het hele jaar door regen verwacht. In de winter zijn de gemiddelde temperaturen rond de 0 graden Celsius. Typisch winterweer in Ierland is wolken en regen met af en toe een zonnige periode. Enkele jaren wordt Ierland in de zomer door een hittegolf getroffen.

Er wordt vaak gezegd dat het veel regent in Ierland, maar als je naar de klimaatstatistieken van Ierland kijkt dan blijkt dat dit maar gedeeltelijk op waarheid berust. Het westen van Ierland is inderdaad erg nat en kent een vrij groot aantal regendagen. Het oosten van Ierland is echter een stuk droger. Wat is de beste tijd om te bezoeken? Op basis van het weer en klimaat is de periode mei t / m augustus de beste reistijd voor een vakantie in Ierland. Voor een stedentrip, bijvoorbeeld naar Dublin, kun je in maart, april, september of oktober ook naar Ierland reizen.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).


Reisadvies Ierland

Reisadvies
Reisadvies Ierland
Coronavirus
Lees hier meer over Ierland en het coronavirus.
Reischecklist
Voorkom vervelende verrassingen op reis. Gebruik de reischecklist!

Veelgestelde vragen Ierland

Wanneer mag ik naar Ierland op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Ierland voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Ierland?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Ierland.

Share via
Copy link