Loading...

Campings in IJsland

Klimaat IJsland

Als je aan het klimaat in IJsland denkt, denk je misschien aan extreem koud weer. Maar in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is het in IJsland vaak warmer dan je denkt. IJsland wordt opgewarmd door de Golfstroom en heeft ondanks zijn hoge breedtegraad net buiten de poolcirkel een gematigd klimaat.

De gemiddelde temperatuur in IJsland ligt in de wintermaanden tussen -5°C en + 5°C. IJsland ligt dichtbij de Noordpool en daarom is er in deze periode maar een paar uur daglicht. De meeste reizigers gaan in de winter niet verder dan het zuidwesten, maar met een 4 × 4 kun je nog steeds rond het eiland reizen. Opvallend voor IJsland is vaak behoorlijk ruig weer dat past in het al even ruige landschap van het eiland. De vele depressies die over IJsland worden gehaast resulteren vaak in barre weersomstandigheden van regen (of sneeuw) in combinatie met harde wind. Van december tot april ligt er veel sneeuw op IJsland.

In de zomer (juni, juli en augustus) heeft IJsland een gemiddelde temperatuur tussen 10°C en 14°C. Dit is de beste reisperiode vanwege de beste kans op heldere en zonnige dagen. Als je de zomerdrukte wilt vermijden, kun je ook in de maanden mei, september en oktober een bezoek brengen aan IJsland. Hoewel in het binnenland sommige hotels al of nog gesloten kunnen zijn.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).

Kamperen in IJsland

Reisadvies IJsland

Reisadvies IJsland
Reisadvies

Reisadvies IJsland

In geval van nood
In geval van nood

Top