Loading...

Campings in Italië

Klimaat Italië

De matigende invloed van de zee en de bescherming die de Alpenbarrière biedt tegen de koude noordenwinden geven Italië een aangenaam zeeklimaat. Desalniettemin varieert het weer aanzienlijk naargelang de afstand tot de zee of de bergen. Dit geeft het hele land drie klimaattypes. De winter is erg koud in de Alpen, maar mild en zelfs warm aan de Ligurische kust, de Napolitaanse kust en in Sicilia. De zomer is heet en droog, maar in de Alpen is het aangenaam koel. In berggebieden is de winter ideaal om te skiën.

Vanaf Toscane en verder naar het zuiden vind je een mediterraan klimaat. Zomertemperaturen kunnen vroeg in het jaar worden ervaren en deze warme temperaturen duren tot laat in de herfst (eind oktober). De winters zijn mild in vergelijking met andere West-Europese landen. En hoe verder je naar het zuiden gaat, hoe warmer het weer. Zo is een stedentrip naar Rome het hele jaar door te maken; de gemiddelde 12 graden Celsius in de winter en 28 in de zomer zijn uitstekende omstandigheden. Vermijd de stad bij voorkeur in juli en augustus: dit is de tijd dat de lokale bevolking de stad ontvlucht vanwege de hitte.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).

Kamperen in Italië

Kamperen in Lombardije

Kamperen in Lombardije

Lombardije

In de regio Lombardije liggen enkele van de hoogste bergtoppen van de Alpen. Praktisch alle grote Noord-Italiaanse meren liggen in Lombardije. De Povlakte is de grootste laagvlakte van het Italiaanse schiereiland.

Populaire plaatsen

Regio Lombardije in Italië
Kamperen in Veneto

Kamperen in Veneto

Veneto

Het noordelijkste deel van de kust is rijk aan zandstranden. In de laagvlakte liggen de grootste steden van de regio waaronder Venetië, Verona en Padua. In dit belangrijke landbouwgebied wordt onder andere veel wijn geproduceerd.

Regio Veneto in Italië
Kamperen in Friuli-Venezia Giulia

Kamperen in Friuli-Venezia Giulia

Friuli-Venezia Giulia

Ruwweg kan de regio Friuli-Venezia Giulia geografisch in drie delen worden opgedeeld: het bergachtige noorden, het heuvelachtige centrum en de vlakte in het zuiden die aan de zee ligt. De meeste neerslag valt in de herfst en in het begin van de winter.

Populaire plaatsen

Regio Friuli-Venezia Giulia in Italië
Kamperen in Ligurië

Kamperen in Ligurië

Ligurië

De Ligurische kust of Ligurische Rivièra wordt ten oosten van Genua "Riviera di Levante" genoemd, en ten westen van Genua de "Riviera di Ponente". Het gedeelte van de gemeente Andora tot aan de Franse grens is onder toeristen bekend als de Bloemenrivièra.

Populaire plaatsen

Savona 2

Regio Ligurië in Italië
Kamperen in Emilia-Romagna

Kamperen in Emilia-Romagna

Emilia-Romagna

Emilia-Romagna heeft een gezonde industrie, vooral het toerisme aan de kust van de Adriatische Zee. De badplaatsen aan de Riviera Romagnola van de regio behoren tot de belangrijkste aan de Adriatische kust zoals Rimini, Cattolica en Riccione..

Populaire plaatsen

Regio Emilia-Romagna in Italië
Kamperen in Toscane

Kamperen in Toscane

Toscane

Belangrijke toeristische bestemmingen in Toscane zijn de steden Florence, Pisa, Lucca, Maremma, Crete Senesi, San Gimignano, Cortona, Volterra en Siena. De regio Toscane stimuleert het "agritoerisme", waarbij bezoekers op boerderijen verblijven. Toscane heeft 120 natuurreservaten en wordt vaak gezien als een van de mooiste delen van Italië..

Populaire plaatsen

Coreglia Antelminelli 1

Regio Toscane in Italië
Kamperen in Marche

Kamperen in Marche

Marche

Marche is een regio in het midden van Italië aan de Adriatische Zee. Het westen van de regio wordt in beslag genomen door de bergketen van de Apennijnen. Het landschap tussen de hoge bergen en de kust is sterk heuvelachtig. De zand- en kiezelstranden worden op twee plaatsen onderbroken door een woeste rotskust.

Populaire plaatsen

Senigallia 1 Montefiore dell Aso 1

Regio Marche in Italië
Kamperen in Lazio

Kamperen in Lazio

Lazio

Met Rome als hoofdstad is Lazio een zeer belangrijk gebied wat betreft geschiedenis, kunst, architectuur, archeologie, religie en cultuur in het algemeen. Buiten Rome zijn verspreid over de regio echter ook honderden abdijen, kerken, monumenten en andere bezienswaardigheden te vinden..

Populaire plaatsen

Civitavecchia 1

Regio Lazio in Italië
Kamperen in de Abruzzen

Kamperen in de Abruzzen

Abruzzen

De Abruzzen is een regio in zuidelijk centraal Italië. De regio is rijk aan natuurschoon en telt drie nationale parken en één regionaal natuurpark. Vooral het Abruzzo nationale park staat bekend om de bruine beren die er nog leven. De regio kent ook verschillende meren, al dan niet gestuwd.

Populaire plaatsen

Regio Abruzzen in Italië
Kamperen in Campanië

Kamperen in Campanië

Campanië

Campania is een regio in Zuid-Italië. De naam van de regio is rechtstreeks van het Latijn afgeleid, de Romeinen noemden de regio namelijk Campania felix, wat gelukkig land(schap) betekent.

Populaire plaatsen

Regio Campanië in Italië
Kamperen op Sicilië

Kamperen op Sicilië

Sicilië

Sicilië is een eiland van Italië in de Middellandse Zee. In het oosten bevindt zich de vulkaan Etna. Daaromheen bevindt zich relatieve vlakte. Hier worden grote hoeveelheden fruit verbouwd. In het noorden bevinden zich grote groene bossen. Precies in het midden van het grote eiland ligt het wat grotere eivormige meer.

Populaire plaatsen

Taormina 3 Letojanni 1

Regio Sicilië in Italië
Top