Loading...

Campings in Kroatië

Klimaat Kroatië

Kroatië is een land in de Balkan aan de oostkant van de Adriatische Zee, ten oosten van Italië. Het klimaat is afhankelijk van de afstand tot de Adriatische Zee, dus de meeste plaatsen in Kroatië hebben verschillende weersomstandigheden. Veel steden in Kroatië bieden het hele jaar door goed weer. Bijvoorbeeld de stad Dubrovnik, een kuststad met een typisch mediterraan klimaat. Juli en augustus zijn de warmste maanden en januari en februari zijn de koudste maanden van het jaar.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).

Kamperen in Kroatië

Kamperen in Karlovac

Kamperen in Karlovac

Karlovac

Karlovac is een provincie in centraal Kroatië. De provincie Karlovac strekt zich in het noorden uit tot de warmwaterbronnen van Jamnica; in het zuiden strekt de provincie zich uit tot het berggebied van Gorski kotar en Lika. De berg Bjelolasica is het grootste wintersportrecreatieoord van Kroatië.

Populaire plaatsen

Bosiljevo 1

Provincie Karlovac in Kroatië
Kamperen in Sibenik-Knin

Kamperen in Sibenik-Knin

Sibenik-Knin

De provincie Sibenik-Knin is een provincie in het midden-noorden van het Kroatische Dalmatië. Bij de provincie horen 242 eilanden, waaronder het nationale park van de Kornaten. Een tweede nationaal park in de provincie is Krka. Het reliëf van het vasteland kenmerkt zich door kalkstenen bergruggen. Het gebied rond Sibenik kent een mediterraan klimaat met warme zomers, waarin de zeewind voor afkoeling zorgt, en droge winters.

Populaire plaatsen

Provincie Sibenik-Knin in Kroatië
Top