Camping Letland

Omdat het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland inmiddels is gestegen boven de door de overheid van Letland vastgestelde besmettingsgraad, geldt voor reizigers uit Nederland bij aankomst in Letland een verplichte thuisquarantaine van 14 dagen.


Klimaat Letland

Letland heeft in de zomer aangenaam weer en in de winter wordt het behoorlijk koud. In de winter wordt het soms zo koud als -6,6 graden Celsius tot -2,8 ° C. De continue sneeuwbedekking in Letland duurt gemiddeld ongeveer 82 dagen, met een gemiddelde van 177 vorstvrije dagen per jaar.

Kaart bij klimaat Letland
Kaart bij klimaat Letland

Juni, juli en augustus zijn de warmste maanden van Letland, met gemiddelde temperaturen van 20 ° C tot 22 ° C. Omdat Letland dicht bij de zee ligt, zijn de zomers vaak wat regenachtig. De gemiddelde jaarlijkse neerslag in Riga is 630 mm, Met een gemiddelde van 180 regendagen per jaar.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).


Weersverwachting Letland


Reisadvies Letland

Laatst gewijzigd op zaterdag 8 augustus 2020

Kaart bij reisadvies Denemarken
Kaart bij reisadvies Denemarken

Als je vanuit Letland terugkomt in Nederland hoef je niet in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit dit land voor Nederland.

Omdat het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland inmiddels is gestegen boven de door de overheid van Letland vastgestelde besmettingsgraad, geldt voor reizigers uit Nederland bij aankomst in Letland een verplichte thuisquarantaine van 14 dagen.

Dit is de reden dat de classificatiekleur van het Nederlandse reisadvies van Letland van ‘geel’ (let op veiligheidsrisico’s) naar classificatiekleur ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen) gaat.

Toeristische reizen worden afgeraden.


Reischecklist Letland

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Letland favoriet, dan ontvang je een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heb je ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van je paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • Je kunt je ook gratis registreren bij de ambassade.

Reisdocumenten & visa

 • Als je naar Letland reist, moet je altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee je je kunt legitimeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Letland is een identiteitskaart voldoende om je te legitimeren.
 • Je identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens je verblijf.
 • Voor Letland heb je geen visum nodig.
 • Reis je alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten je nodig hebt en neem die mee. Zo voorkom je lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als je in Letland een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of je in Letland een internationaal rijbewijs nodig hebt.

Reisverzekering

 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Je basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat je van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van je reisverzekeraar in je telefoon.

Geld en mobiele telefoon

 • Zorg dat je genoeg financiële middelen hebt om onverwachte situaties tijdens je reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat je meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Denemarken. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van je bank in je telefoon. Je hebt het nodig als je je bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.

Gezondheid

Corona-maatregelen

 • Bereid je reis goed voor, en bekijk welke maatregelen er gelden in Letland. Er kunnen in Letland andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes, afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties et cetera.

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat je reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over je bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van je reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van je telefoon: in geval van nood kan je mobiele provider daarmee je telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op je telefoon. Daarna verschijnt het nummer op je scherm.
 • Zet het nummer van je contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in je telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder je telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe je een ICE-nummer instelt.
Download de app GGD Reist Mee.
Download de app GGD Reist Mee.

Niet meenemen

 • Neem geen drugs mee naar Letland. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet je wat je wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).
app Douane reizen
Download de app Douane reizen.

Veelgestelde vragen Letland

Wanneer mag ik naar Letland op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Letland?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Letland.

Share via
Copy link