Loading...

Campings in Nederland

Klimaat Nederland

De oceaan heeft invloed op de weersomstandigheden in Nederland. Met een gematigd zeeklimaat zijn de zomers over het algemeen aangenaam met zeer wisselende periodes, maar extreem warm weer is zeldzaam. De winters kunnen behoorlijk koud en donker zijn met kans op wat sneeuw. Regen valt het hele jaar door.

Bijna elke dag verschijnen er wolken aan de lucht en in de winter heb je ook last van mistig weer. De gemiddelde temperatuur van Nederland is ongeveer 2 graden Celsius in de maand januari. In juli is de gemiddelde maandtemperatuur 19°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is ongeveer 10 graden Celsius. De gemiddelde jaarlijkse neerslag in een jaar is 700 millimeter.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).

Kamperen in Nederland

Kamperen in Drenthe

Kamperen in Drenthe

Drenthe

Ruwweg ziet de provincie Drenthe er uit als een omgekeerd bord; het midden is relatief hoog en de randen liggen lager. Er zijn diverse natuurgebieden en boswachterijen in Drenthe. Er zijn drie nationale parken: Nationaal Park Drents-Friese Wold, Nationaal Park Dwingelderveld en Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa.

Provincie Drenthe in Nederland
Kamperen in Flevoland

Kamperen in Flevoland

Flevoland

De provincie Flevoland bestaat uit twee delen: de Noordoostpolder, dat een voortzetting is van het vasteland, en de Flevopolder, het grootste kunstmatige eiland ter wereld. Flevoland heeft ook een aantal bosgebieden en recreatiegebieden. Verder zijn er goede recreatiemogelijkheden op de randmeren.

Provincie Flevoland in Nederland
Kamperen in Friesland

Kamperen in Friesland

Friesland

Friesland heeft een lange kustlijn, die zich uitstrekt langs het IJsselmeer en de Waddenzee. Het ligt voornamelijk op het vasteland, maar omvat ook een aantal Waddeneilanden. Friesland heeft een open landschap en is waterrijk. Er liggen ook vier nationale parken en twee beschermde landschappen.

Provincie Friesland in Nederland
Kamperen in Gelderland

Kamperen in Gelderland

Gelderland

Gelderland heeft verschillende landstreken, waaronder de Veluwe, de Gelderse Vallei, de Betuwe, de Bommelerwaard, de Tielerwaard, het Land van Maas en Waal, het Rijk van Nijmegen, de Liemers en de Achterhoek.

Provincie Gelderland in Nederland
Kamperen in Groningen

Kamperen in Groningen

Groningen

Groningen grenst in het noorden aan de Waddenzee. Tot de provincie behoren drie kleine, onbewoonde Waddeneilanden: Rottumeroog, Rottumerplaat en Zuiderduintjes. De provincie wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan landschappen.

Provincie Groningen in Nederland
Kamperen in Limburg

Kamperen in Limburg

Limburg

Toeristisch is de streek Zuid-Limburg een begrip. De bekendste onderdelen van het Mergelland zijn het Plateau van Margraten dat aan de noordzijde wordt begrensd door het dal van de Geul, en aan de westzijde door de Maasvallei met aan de overzijde de Sint Pietersberg, aan de oostzijde door het dal van de Gulp met het dorp Gulpen en met even verder de hoogten rond de Vaalserberg en zuidelijk door de Voerstreek.

Provincie Limburg in Nederland
Kamperen in Noord-Brabant

Kamperen in Noord-Brabant

Noord-Brabant

Enkele stuifzand- en heidegebieden zijn bewaard gebleven, zoals in de Loonse en Drunense Duinen, de Strabrechtse Heide en de Kampina. Noord-Brabant is de provincie met de meeste nationale parken van Nederland. Naast de nationale parken worden er in de provincie 21 gebieden beheerd als Natura 2000 biotoop. Tevens heeft de provincie het enige Nederlandse UNESCO biosfeergebied.

Provincie Noord-Brabant in Nederland
Kamperen in Noord-Holland

Kamperen in Noord-Holland

Noord-Holland

In Noord-Holland zijn twee grote nationale parken: het Nationaal Park Duinen van Texel en het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Daarnaast zijn er in Noord-Holland een tiental andere door Natura 2000 aangewezen beschermde natuurgebieden, waaronder het Noordhollands Duinreservaat, de Schoorlse Duinen en de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Provincie Noord-Holland in Nederland
Kamperen in Overijssel

Kamperen in Overijssel

Overijssel

Overijssel bestaat uit drie landstreken: Land van Vollenhove, Salland en Twenthe. Er liggen twee nationale parken in de provincie: Nationaal Park Weerribben-Wieden in de Kop van Overijssel en Nationaal Park Sallandse Heuvelrug op de grens van Salland en Twente.

Provincie Overijssel in Nederland
Kamperen in Utrecht

Kamperen in Utrecht

Utrecht

Utrecht kent een grote verscheidenheid aan landschappen. Noordelijk van de stad Utrecht liggen de Vechtstreek en de Loosdrechtse Plassen, beide belangrijke recreatiegebieden. Het oosten van de provincie wordt doorsneden door de Utrechtse Heuvelrug. Aan de andere kant van de Heuvelrug ligt de Gelderse Vallei.

Provincie Utrecht in Nederland
Kamperen in Zeeland

Kamperen in Zeeland

Zeeland

De provincie Zeeland omvat het zuidwestelijk deel van de Rijn-Maas-Scheldedelta. Ze bestaat uit een aantal schiereilanden die ooit losse eilanden waren. De naam "Zeeland" is hiervan afgeleid. De schiereilanden en de voormalige eilanden zijn: Tholen, Sint Philipsland, Schouwen-Duiveland, Noord-Beveland, Zuid-Beveland en Walcheren.

Provincie Zeeland in Nederland
Kamperen in Zuid-Holland

Kamperen in Zuid-Holland

Zuid-Holland

Zuid-Holland is, afgezien van de duinen aan de Noordzeekust, zo goed als vlak en bestaat grotendeels uit polderland. In het noordwesten van Zuid-Holland is de Duin- en Bollenstreek gelegen. In het zuiden bevinden zich de Zuid-Hollandse Eilanden die grotendeels landelijk en open zijn.

Provincie Zuid-Holland in Nederland
Top