Camping Nederland


Top 3 kampeergebieden in Nederland


Lekker weg, maar toch dicht bij huis: campings Nederland

Een bijkomend voordeel van een camping in Nederland is dat het nooit echt ver van huis ligt. Geen lange reistijden, maar binnen enkele uurtjes al op plaats van bestemming. Door de wisselende landschappen biedt een camping in Nederland toch het échte vakantiegevoel. Van Limburg tot Groningen en van Zeeland tot Drenthe; campings zijn in Nederland overal te vinden. Een vakantie op de camping in Nederland is daarom ideaal in de zomer, of zomaar een weekendje weg.


Klimaat Nederland

De oceaan heeft invloed op de weersomstandigheden in Nederland. Met een gematigd zeeklimaat zijn de zomers over het algemeen aangenaam met zeer wisselende periodes, maar extreem warm weer is zeldzaam. De winters kunnen behoorlijk koud en donker zijn met kans op wat sneeuw. Regen valt het hele jaar door.

Kaart bij klimaat Nederland
Kaart bij klimaat Nederland

Bijna elke dag verschijnen er wolken aan de lucht en in de winter heb je ook last van mistig weer. De gemiddelde temperatuur van Nederland is ongeveer 2 graden Celsius in de maand januari. In juli is de gemiddelde maandtemperatuur 19°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is ongeveer 10 graden Celsius. De gemiddelde jaarlijkse neerslag in een jaar is 700 millimeter.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).


Weersverwachting Nederland


Reisadvies Nederland

Voor Nederland geldt geen reisadvies.


Reischecklist Nederland

Reisverzekering

 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld ziekenhuisopname. Je basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat je van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van je reisverzekeraar in je telefoon.

Geld en mobiele telefoon

 • Zorg dat je genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens je reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat je meerdere betaalmiddelen meeneemt. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van je bank in je telefoon. Je hebt het nodig als je je bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Download de app GGD Reist Mee.
Download de app GGD Reist Mee.

Gezondheid

 • Gebruik je medicijnen? Neem voldoende mee, dus ook voor wat extra dagen.
 • Download de app GGD Reist Mee. Dan weet je wat je kunt doen bij bijvoorbeeld ziekte, bijtwonden, diarree of zonnesteek.

Corona maatregelen

 • Bereid je reis goed voor, en bekijk welke maatregelen er gelden. Er kunnen op je bestemming andere maatregelen gelden dan thuis. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes, afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties et cetera.

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat je reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over je bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van je reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van je telefoon: in geval van nood kan je mobiele provider daarmee je telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op je telefoon. Daarna verschijnt het nummer op je scherm.
 • Zet het nummer van je contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in je telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder je telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe je een ICE-nummer instelt.

Anderen bekeken ook

Share via
Copy link