Loading...

Campings in Portugal

Klimaat Portugal

Het klimaat in Portugal varieert van noord naar zuid en van kust tot in de bergen. Het zuiden ervaart mediterraan weer met bijzonder milde winters en hete zomers. Verder naar het noorden wordt de kust verwarmd door de Golfstroom, dus de winters zijn nog steeds mild en de zomers erg warm. Meer landinwaarts gelegen zomers zijn heter, maar de wintertemperatuur daalt. In de winter kun je zelfs landinwaarts in Portugal sneeuw vinden.

In de Algarve zijn de zomers bijzonder droog en zonnig met 12 uur zon per dag en een gemiddelde maximumtemperatuur van 28 graden Celsius en minimaal 20 graden Celsius. Hoewel de temperaturen in het noorden van Portugal iets lager zijn, is er nog steeds zo'n 11 uur zon per dag en de koele zeebries maakt het aangenaam voor een zomervakantie.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).

Kamperen in Portugal

Kamperen in Beja

Kamperen in Beja

Beja

Het district Beja ligt in het zuiden van Portugal..

District Beja in Portugal
Kamperen in Évora

Kamperen in Évora

Évora

Het district Évora ligt in Alentejo, in het zuiden van Portugal. De grootste steencirkel van het Iberisch schiereiland is gelegen in Évora, de Cromeleque dos Almendres.

Populaire plaatsen

District Évora in Portugal
Kamperen in Faro

Kamperen in Faro

Faro

Faro is het meest zuidelijke district van Portugal en valt samen met de Algarve. Faro heeft prachtige stranden en natuurlijke landschappen, die in combinatie met het gematigde mediterrane klimaat het de meest toeristische van de provincies van Portugal maken.

Populaire plaatsen

Lagos 3

District Faro in Portugal
Kamperen in Lissabon

Kamperen in Lissabon

Lissabon

Lissabon is een district gelegen in het zuiden van Centraal Portugal, de hoofdstad van het district is de stad Lissabon, ook de nationale hoofdstad.

Populaire plaatsen

District Lissabon in Portugal

Reisadvies Portugal

Reisadvies Portugal
Reisadvies

Reisadvies Portugal

In geval van nood
In geval van nood

Top