Camping Slovenië

De voordelen van De Camping Centrale


Klimaat Slovenië

Ondanks zijn kleine omvang kent Slovenië een verrassende verscheidenheid aan klimaten. Er heerst een continentaal klimaat in het noordoosten, een streng Alpenklimaat in het hooggebergte en een submediterraan klimaat in de kuststreek.

De temperaturen in het zuidwesten zijn het hele jaar door zeer aangenaam. Ga je verder landinwaarts dan zijn de temperaturen lager en in de winter is de kans op sneeuw groter. De zomers in Slovenië zijn erg aangenaam, met veel zon en hoge temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celius. Vaak stijgt de temperatuur in de zomer boven de 30 graden Celsius. Vooral in de kustgebieden van Slovenië kun je genieten van heerlijke, warme zomermaanden. De lente wordt door veel toeristen ook als een aangename periode beschouwd. De temperaturen zijn lager dan in de zomer waardoor het land zeer geschikt is voor een actieve vakantie. De temperatuur in dit seizoen is rond de 20 graden Celsius en er valt minder neerslag dan in de zomer.

Slovenië is een relatief nat land, vooral door de ligging van het land. Het noordwesten van Slovenië is een van de natste streken van Europa. Door de relatief grote hoeveelheid neerslag vind je in Slovenië prachtige, groene natuurgebieden.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).


Reisadvies Slovenië

Reisadvies
Reisadvies
Coronavirus
Lees hier meer over Slovenië en het coronavirus.
Reischecklist
Voorkom vervelende verrassingen op reis. Gebruik de reischecklist!

Veelgestelde vragen Slovenië

Wanneer mag ik naar Slovenië op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Slovenië voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Slovenië?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Slovenië.

Share via
Copy link