Camping Spanje

De voordelen van De Camping Centrale


Populairste bestemmingen in Spanje

Thema’s


Klimaat Spanje

Doordat Spanje een afwisselend landschap heeft en voornamelijk uit berggebieden bestaat, zijn er in dit land veel verschillende klimaten te vinden (mediterraan klimaat, landklimaat, zeeklimaat, woestijnklimaat, hooggebergte en zelfs een subtropisch klimaat). De meeste mensen beschouwen Spanje als een altijd zonnig en warm land, maar dit is niet altijd van toepassing. In de zomer is het inderdaad zonnig en warm en zelfs extreem warm in het binnenland. Dit geldt echter niet overal voor wintermaanden. In grote delen van Spanje voelen wintermaanden echt koud en winter aan.

Spanje is echter nog steeds een populaire winterbestemming en dat is ook niet zo gek met het heerlijke klimaat aan de kust. Vooral de Costa Blanca is in de winter enorm populair. De Canarische Eilanden zijn ook een perfecte winterbestemming. In de winter liggen de temperaturen rond de 18 graden Celsius aan de kust en op de Canarische Eilanden rond de 23 graden Celsius.

Het noorden van Spanje heeft te maken met een zeeklimaat waardoor zowel de zomer- als de wintermaanden mild zijn met relatief veel regen. Midden-Spanje heeft te maken met een landklimaat, waar de zomers extreem warm zijn en de winter koud met weinig tot geen neerslag.

In de Pyreneeën en op de Sierra Nevada kun je zowel in de winter als in het voorjaar skiën. Temperatuurverschillen in dit gebied kunnen in die periode oplopen tot 25 graden, van de kust tot de Sierra Nevada. De lente (april-juni) en herfst (september-november) zijn de beste seizoenen om Spanje te bezoeken.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).


Reisadvies Spanje

Reisadvies
Reisadvies Spanje
Coronavirus
Lees hier meer over Spanje en het coronavirus.
Reischecklist
Voorkom vervelende verrassingen op reis. Gebruik de reischecklist!

Veelgestelde vragen Spanje

Wanneer mag ik naar Spanje op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Spanje voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Spanje?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Spanje.

Share via
Copy link