Loading...

Campings in Verenigd Koninkrijk

Klimaat Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk heeft een gematigd zeeklimaat, met het hele jaar door overvloedige regenval. De temperatuur varieert met de seizoenen, maar zakt zelden onder de -10 graden Celsius of stijgt boven de 35 graden Celsius. De overheersende wind komt uit het zuidwesten, met regelmatige periodes van mild en nat weer vanuit de Atlantische Oceaan.

Oostelijke delen zijn het meest beschut tegen deze wind en zijn daarom het droogst. Atlantische stromingen, opgewarmd door de Golfstroom, brengen milde winters met zich mee, vooral in het westen. De zomers zijn het warmst in het zuidoosten van Engeland, het dichtst bij het Europese vasteland, en het koelst in het noorden. Sneeuwval kan optreden in de winter en het vroege voorjaar.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).

Kamperen in Verenigd Koninkrijk

Kamperen in Engeland

Kamperen in Engeland

Engeland

Engeland omvat het zuidelijke deel van het eiland Groot-Brittannië. Het grootste deel van het landschap van Engeland bestaat uit lage heuvels en vlaktes, met hooggelegen en bergachtig terrein in het noorden en westen van het land. De Engelse laaglanden liggen in de centrale en zuidelijke regio's van het land en bestaan uit groene glooiende heuvels.

Populaire plaatsen

Seahouses 1 Cullompton 1

Land Engeland in Verenigd Koninkrijk
Kamperen in Schotland

Kamperen in Schotland

Schotland

Schotland heeft meer dan 790 eilanden, die in vier hoofdgroepen worden onderverdeeld: Shetlandeilanden, Orkney-eilanden, de Binnen-Hebriden en de Buiten-Hebriden. De Schotse Hooglanden zijn in het algemeen bergachtig en de grootste hoogtes van de Britse Eilanden zijn er te vinden.

Populaire plaatsen

Ecclefechan 1

Land Schotland in Verenigd Koninkrijk

Reisadvies Verenigd Koninkrijk

Reisadvies Verenigd Koninkrijk
Reisadvies

Reisadvies Verenigd Koninkrijk

In geval van nood
In geval van nood

Top