Loading...

Campings in Verenigd Koninkrijk

Klimaat Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk heeft een gematigd zeeklimaat, met het hele jaar door overvloedige regenval. De temperatuur varieert met de seizoenen, maar zakt zelden onder de -10 graden Celsius of stijgt boven de 35 graden Celsius. De overheersende wind komt uit het zuidwesten, met regelmatige periodes van mild en nat weer vanuit de Atlantische Oceaan.

Oostelijke delen zijn het meest beschut tegen deze wind en zijn daarom het droogst. Atlantische stromingen, opgewarmd door de Golfstroom, brengen milde winters met zich mee, vooral in het westen. De zomers zijn het warmst in het zuidoosten van Engeland, het dichtst bij het Europese vasteland, en het koelst in het noorden. Sneeuwval kan optreden in de winter en het vroege voorjaar.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).

Kamperen in Verenigd Koninkrijk

Kamperen in Engeland

Kamperen in Engeland

Engeland

Engeland omvat het zuidelijke deel van het eiland Groot-Brittannië. Het grootste deel van het landschap van Engeland bestaat uit lage heuvels en vlaktes, met hooggelegen en bergachtig terrein in het noorden en westen van het land. De Engelse laaglanden liggen in de centrale en zuidelijke regio's van het land en bestaan uit groene glooiende heuvels.

Populaire plaatsen

Cullompton 1 Seahouses 1

Land Engeland in Verenigd Koninkrijk
Kamperen in Wales

Kamperen in Wales

Wales

Wales ligt op een schiereiland in het centrale westen van het eiland Groot-Brittannië. Alles bij elkaar heeft Wales een kustlijn van 1200 km. Het landschap van Wales is voor een groot deel bergachtig, vooral in het noorden en het midden van het land. Enkele grote steden zijn Cardiff, Swansea en Newport.

Populaire plaatsen

Lake District 6 Cromwell 1

Land Wales in Verenigd Koninkrijk
Top