Camping Verenigd Koninkrijk

Reis alleen als het noodzakelijk is. Na een verblijf in het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland ga je bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.


Klimaat Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk heeft een gematigd zeeklimaat, met het hele jaar door overvloedige regenval. De temperatuur varieert met de seizoenen, maar zakt zelden onder de -10 graden Celsius (14,0 ° Fahrenheit) of stijgt boven de 35 graden Celsius (95 ° Fahrenheit). De overheersende wind komt uit het zuidwesten, met regelmatige periodes van mild en nat weer vanuit de Atlantische Oceaan.

Kaart bij klimaat Verenigd Koninkrijk
Kaart bij klimaat Verenigd Koninkrijk

Oostelijke delen zijn het meest beschut tegen deze wind en zijn daarom het droogst. Atlantische stromingen, opgewarmd door de Golfstroom, brengen milde winters met zich mee, vooral in het westen. De zomers zijn het warmst in het zuidoosten van Engeland, het dichtst bij het Europese vasteland, en het koelst in het noorden. Sneeuwval kan optreden in de winter en het vroege voorjaar.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).


Weersverwachting Verenigd Koninkrijk


Reisadvies Verenigd Koninkrijk

Laatst gewijzigd op dinsdag 13 oktober 2020

Kaart bij reisadvies Verenigd Koninkrijk
Kaart bij reisadvies Verenigd Koninkrijk

Het aantal besmettingen met het coronavirus is in heel het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland toegenomen.

Reis alleen als het noodzakelijk is. Na een verblijf in het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland ga je bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.

Door het hoge aantal coronabesmettingen in Nederland heeft de overheid van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland inreisbeperkingen ingesteld voor reizigers uit Nederland. Alleen noodzakelijk reisverkeer wordt toegelaten. Er geldt een verplichte thuisquarantaine van 14 dagen bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk.

De overheid van het Verenigd Koninkrijk heeft vanaf 15 augustus 2020 inreisbeperkingen ingesteld voor reizigers uit Nederland omdat het aantal besmettingen in Nederland is toegenomen. Alleen noodzakelijk reisverkeer wordt toegelaten. Er geldt een verplichte thuisquarantaine van 14 dagen bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk.

Voor het hele land geldt kleurcode ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen).

Reischecklist Groot-Brittannië

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak het Verenigd Koninkrijk favoriet, dan ontvang je een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heb je ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van je paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • Je kunt je ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Reisdocumenten & visa

 • Als je naar het buitenland reist, moet je altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee je je kunt legitimeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor het Verenigd Koninkrijk is een identiteitskaart voldoende om je te legitimeren. Voor alle andere landen geldt dat je je paspoort mee moet nemen.
 • Je identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens je verblijf.
 • Voor het Verenigd Koninkrijk heb je geen visum nodig.
 • Reis je alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten je nodig heeft en neem die mee. Zo voorkom je lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als je in het Verenigd Koninkrijk een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of je in het Verenigd Koninkrijk een internationaal rijbewijs nodig hebt.

Reisverzekering

 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Je basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat je van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van je reisverzekeraar in je telefoon.

Geld en mobiele telefoon

 • Zorg dat je genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens je reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat je meerdere betaalmiddelen meeneemt naar het Verenigd Koninkrijk. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van je bank in uw telefoon. Je hebt het nodig als je je bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.

Gezondheid

Corona maatregelen

 • Bereid je reis goed voor, en bekijk welke maatregelen er gelden in het Verenigd Koninkrijk. Er kunnen in het Verenigd Koninkrijk andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over de openstelling van restaurants, musea, attracties et cetera.
  Het dragen van mondkapjes is in het Verenigd Koninkrijk verplicht wanneer je reist met het openbaar vervoer (metro, bus, trein en ferry). Ook op de luchthavens is het dragen van een mondkapje verplicht. Als je gebruik maakt van een taxi of Uber zal je ook worden verzocht een mondkapje te dragen. Over het algemeen is het dragen van een mondkapje in winkels niet verplicht maar sommige winkels zullen je bij binnenkomst een mondkapje geven en vragen je handen te desinfecteren.
  De Britse overheid adviseert een afstand van 2 meter te houden.

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat je reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over je bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van je telefoon: in geval van nood kan je mobiele provider daarmee je telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op je telefoon. Daarna verschijnt het nummer op je scherm.
 • Zet het nummer van je contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in je telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder je telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe je een ICE-nummer instelt.

Niet meenemen

 • Neem geen drugs mee naar het Verenigd Koninkrijk. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet je wat je wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).
Share via
Copy link