Loading...

Campings in Zweden

Klimaat Zweden

Het grootste deel van Zweden heeft een gematigd klimaat met vier verschillende seizoenen. Kenmerkend voor Zweden zijn de relatief hoge zomertemperaturen en de vrij milde winters in vergelijking met de omringende landen die op dezelfde breedtegraad liggen. Het land profiteert van het feit dat het dicht bij de bergen in Noorwegen ligt. Deze bergen voorkomen grotendeels neerslag en depressie. De bergen zorgen ook voor warme temperaturen in de zomermaanden, waardoor het zelfs tropisch is in het noorden.

Gemiddeld ontvangt het grootste deel van Zweden tussen de 500 en 800 mm neerslag per jaar, waardoor het aanzienlijk droger is dan het wereldwijde gemiddelde. Het zuidwestelijke deel van het land ontvangt meer neerslag, tussen 1000 en 1200 mm, en sommige berggebieden in het noorden ontvangen naar schatting 2000 mm.

Sneeuwval vindt voornamelijk plaats van december tot maart in Zuid-Zweden, van november tot april in Midden-Zweden en van oktober tot en met mei in Noord-Zweden.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).

Kamperen in Zweden

Kamperen in Östergötlands län

Kamperen in Östergötlands län

Östergötlands län

Östergötlands län is een provincie in het zuidoosten van Zweden. Door het midden van Östergötland loopt van oost naar west de vlakte Östgöta-slätten, dit gebied bestaat voor het grootste deel uit landbouwgrond. Het zuidelijke deel behoort tot het Zuid-Zweedse hoogland, dit gedeelte is heuvelachtig, bebost en er liggen veel meren. Ook het noordelijke gedeelte van de provincie is heuvelachtig en bebost.

Populaire plaatsen

Gullringen 1

Provincie Östergötlands län in Zweden
Kamperen in Dalarnas län

Kamperen in Dalarnas län

Dalarnas län

Dalarnas län is een provincie in Midden-Zweden. De naam Dalarna betekent "de dalen", wat ook vaak terug te zien is in het landschap. Het gebied is een vakantiebestemming voor Zweden uit het zuiden, die er vaak naartoe reizen voor zomervakanties, aangetrokken door de vismeren, campings en bossen.

Populaire plaatsen

Yttermalung 1 By Kyrkby 1

Provincie Dalarnas län in Zweden

Reisadvies Zweden

Reisadvies Zweden
Reisadvies

Reisadvies Zweden

Reischecklist Zweden
Reischecklist

Veiligheidsrisico's
Veiligheidsrisico's

Verkeer
Verkeer

In geval van nood
In geval van nood

Top