Camping Zweden

Let op: Het coronavirus is in Nederland en veel andere landen nog niet onder controle. Blijf daarom zo veel mogelijk thuis. Maak en boek geen reizen naar het buitenland tot half maart 2021, tenzij strikt noodzakelijk.

Zweden is het land van de eland, rode stuga’s, Midzomer en de kanelbulle. Ontdek de Zweedse tradities en gebruiken hier en beleef je vakantie op z’n Zweeds.


Kamperen in de Zweedse provincies

TUBS, CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia Commons
Kaart bij provincies Zweden

Zweden kent als bestuurlijke eenheid de Provincies (Län). De provincies zijn Blekinge, Dalarna, Gävleborg, Gotland, Halland, Jämtland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Norrbotten, Örebro, Östergötland, Skåne, Södermanland, Stockholm, Uppsala, Värmland, Västerbotten, Västernorrland, Västmanland en Västra Götaland.


Klimaat Zweden

Het grootste deel van Zweden heeft een gematigd klimaat met vier verschillende seizoenen. Kenmerkend voor Zweden zijn de relatief hoge zomertemperaturen en de vrij milde winters in vergelijking met de omringende landen die op dezelfde breedtegraad liggen. Het land profiteert van het feit dat het dicht bij de bergen in Noorwegen ligt. Deze bergen voorkomen grotendeels neerslag en depressie. De bergen zorgen ook voor warme temperaturen in de zomermaanden, waardoor het zelfs tropisch is in het noorden.

Kaart bij klimaat Zweden
Kaart bij klimaat Zweden

Gemiddeld ontvangt het grootste deel van Zweden tussen de 500 en 800 mm neerslag per jaar, waardoor het aanzienlijk droger is dan het wereldwijde gemiddelde. Het zuidwestelijke deel van het land ontvangt meer neerslag, tussen 1000 en 1200 mm, en sommige berggebieden in het noorden ontvangen naar schatting 2000 mm.

Sneeuwval vindt voornamelijk plaats van december tot maart in Zuid-Zweden, van november tot april in Midden-Zweden en van oktober tot en met mei in Noord-Zweden.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).


Weersverwachting Zweden


Reisadvies Zweden

Reisadvies
Reisadvies Zweden
Coronavirus
Lees hier meer over Zweden en het coronavirus.
Reischecklist
Voorkom vervelende verrassingen op reis. Gebruik de reischecklist!

Veelgestelde vragen Zweden

Wanneer mag ik naar Zweden op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Zweden voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Zweden?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Zweden.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap