Campings in Zwitserland

Campings in Zwitserland

Klimaat Zwitserland

Het weer in Zwitserland varieert enorm omdat het vier verschillende klimatentypes heeft. De hoogste gebieden hebben een Alpenklimaat, de middelhoge gebieden een koud landklimaat en de lager gelegen delen (in het noordwesten) een gematigd landklimaat. Het puntje van Zwitserland dat grenst aan Italië heeft zelfs een mediterraan klimaat met milde winters en warme zomers.

De neerslag is ongeveer 1800 mm per jaar. Elk jaar valt er meer neerslag in het westelijke deel van Zwitserland omdat het dichter bij de Atlantische kust ligt. De gemiddelde hoeveelheid zonneschijn per jaar is ongeveer 1700 uur. De temperatuur daalt ongeveer een graad Celsius bij elke 200 meter hoogteverschil.

Over het algemeen is de beste reistijd voor Zwitserland van mei tot september. De hoogste temperaturen vinden plaats in juli en augustus met maximumtemperaturen rond de 25 graden Celsius. Omdat de kans op onweer in juli en augustus groter is, is de periode mei tot eind juni het meest geschikt om te wandelen of voor andere buitenactiviteiten.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).

Kamperen in Zwitserland

Kamperen in Bern

Kamperen in Bern

Bern

Bern is een kanton in het midden van Zwitserland. In het noorden van het kanton ligt de Berner Jura. In het zuiden van het kanton is er duidelijk meer reliëf: het hooggebergte van de Berner Alpen. De oude binnenstad van Bern is een werelderfgoed. Rondom de meren zijn mogelijkheden voor ontspanning, op de meren voor de watersport. Het Berner Oberland heeft mogelijkheden voor wintersport en wandelingen.

Kanton Bern in Zwitserland
Kamperen in Fribourg

Kamperen in Fribourg

Fribourg

Het kanton Fribourg ligt in het westen van Zwitserland en ligt op het verhoogde Zwitserse plateau. In het westen is het land vlak, maar richting het zuidoosten van het kanton rijst het op tot een heuvelachtig gebied. Deze regio maakt deel uit van de Berner Alpen. De berggebieden en de merengebieden worden in de zomer en herfst door toeristen bezocht.

Populaire plaatsen

Formangueires 1

Kanton Fribourg in Zwitserland
Kamperen in Graubünden

Kamperen in Graubünden

Graubünden

Graubünden is het oostelijkste en grootste kanton van Zwitserland. Omdat Graubünden een bergkanton is, is het toerisme daarop toegespitst. Bergbeklimmen, wandelen, natuur en wintersport zijn de belangrijkste troeven. Het hoogste punt in Graubünden is de 4049 m hoge Piz Bernina.

Populaire plaatsen

Lenzerheide 1 Urmein 1

Kanton Graubünden in Zwitserland
Kamperen in Schwyz

Kamperen in Schwyz

Schwyz

Het kanton Schwyz is een kanton in centraal Zwitserland tussen de Alpen in het zuiden, het Vierwoudstrekenmeer in het westen en het Meer van Zürich in het noorden. Het oude stadsdeel van Schwyz, met de vestingmuur en het raadhuis, zijn een bezoek waard.

Populaire plaatsen

Morschach 1

Kanton Schwyz in Zwitserland
Kamperen in Wallis

Kamperen in Wallis

Wallis

Wallis wordt gekenmerkt door het Rhônedal. In de zomer is het geschikt om bergen te beklimmen, te wandelen en golfen. Ten noorden van de Rhône liggen de Berner Alpen, met onder andere de bergen Bietschhorn, Jungfrau en Mönch en de Aletschgletsjer en ten zuiden de Walliser Alpen, met onder andere de Weisshorn, Matterhorn, Dom en de Monte Rosa.

Populaire plaatsen

Saas-Balen 1 Blatten 1

Kanton Wallis in Zwitserland

Reisadvies Zwitserland

Reisadvies Zwitserland
Reisadvies

Reisadvies Zwitserland

Coronavirus
Coronavirus

Lees meer over Zwitserland en het coronavirus.

Reischecklist Zwitserland
Reischecklist

Voorkom vervelende verrassingen op reis. Gebruik de reischecklist!

Veiligheidsrisico's
Veiligheidsrisico's

Verkeer
Verkeer

Kijk hier voor informatie over het verkeer in Zwitserland.

Tips van de ambassade
Tips van de ambassade

Kosten voor evacuatie bij off-piste skiën of wandelen buiten de wandelpaden zijn voor eigen rekening.

In geval van nood
In geval van nood

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat u zelf kunt doen in een noodsituatie.

De voordelen van De Camping Centrale

Alle populaire campings
Alle populaire campings

Bella Italia, Lanterna en El Delfin Verde vind je hier ook.

Camperrondreizen
Camperrondreizen

Van avontuurlijke rondreizen tot knusse groepsreizen.

Vergelijk alle aanbieders
Vergelijk alle aanbieders

Campings, vakantieparken en campingvakantie aanbieders.

Veilig en zonder zorgen
Veilig en zonder zorgen

Alle reisadviezen van de overheid worden dagelijks geactualiseerd.

© 2021 · De Camping Centrale · De Camping Centrale (website) · TUBS, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons (kaarten) · Alle rechten voorbehouden. · sitemap