Camping Zwitserland

In heel Zwitserland is het aantal besmettingen met het coronavirus sterk gestegen. Na een verblijf in Zwitserland ga je bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.


Kamperen in de kantons van Zwitserland

Door TUBS - Eigen werk Deze niet W3C-verklaarde vectorafbeelding is gemaakt met Adobe Illustrator. Dit bestand is geüpload met Commonist. Deze vectorafbeelding bevat onderdelen die afkomstig zijn uit van: Bern in Switzerland.svg (van TUBS)., CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18959118
Kaart bij kantons Zwitserland

De Zwitserse kantons zijn de 26 deelstaten van Zwitserland. Het gaat om Aargau, Appenzell Ausserrhoden, Appenzell Innerrhoden, Basel-Landschaft, Bazel-Stad, Bern, Fribourg, Genève, Glarus, Graubünden, Jura, Luzern, Neuchâtel, Nidwalden, Obwalden, Sankt Gallen, Schaffhausen, Schwyz, Solothurn, Thurgau, Ticino, Uri, Vaud, Wallis, Zug, Zürich.


Klimaat Zwitserland

Het weer in Zwitserland varieert enorm omdat het vier verschillende klimatentypes heeft. De hoogste gebieden hebben een Alpenklimaat, de middelhoge gebieden een koud landklimaat en de lager gelegen delen (in het noordwesten) een gematigd landklimaat. Het puntje van Zwitserland dat grenst aan Italië heeft zelfs een mediterraan klimaat met milde winters en warme zomers.

Kaart bij klimaat Zwitserland
Kaart bij klimaat Zwitserland

De neerslag is ongeveer 1800 mm per jaar. Elk jaar valt er meer neerslag in het westelijke deel van Zwitserland omdat het dichter bij de Atlantische kust ligt. De gemiddelde hoeveelheid zonneschijn per jaar is ongeveer 1700 uur. De temperatuur daalt ongeveer een graad Celsius bij elke 200 meter hoogteverschil.

Over het algemeen is de beste reistijd voor Zwitserland van mei tot september. De hoogste temperaturen vinden plaats in juli en augustus met maximumtemperaturen rond de 25 graden Celsius. Omdat de kans op onweer in juli en augustus groter is, is de periode mei tot eind juni het meest geschikt om te wandelen of voor andere buitenactiviteiten.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).


Weersverwachting Zwitserland


Reisadvies Zwitserland

Reisadvies
Reisadvies Zwitserland
Coronavirus
Lees hier meer over Zwitserland en het coronavirus.
Reischecklist
Voorkom vervelende verrassingen op reis. Gebruik de reischecklist!

Veelgestelde vragen Zwitserland

Wanneer mag ik naar Zwitserland op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Zwitserland voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Zwitserland?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Zwitserland.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap