Loading...

Campings in Zwitserland

Klimaat Zwitserland

Het weer in Zwitserland varieert enorm omdat het vier verschillende klimatentypes heeft. De hoogste gebieden hebben een Alpenklimaat, de middelhoge gebieden een koud landklimaat en de lager gelegen delen (in het noordwesten) een gematigd landklimaat. Het puntje van Zwitserland dat grenst aan Italië heeft zelfs een mediterraan klimaat met milde winters en warme zomers.

De neerslag is ongeveer 1800 mm per jaar. Elk jaar valt er meer neerslag in het westelijke deel van Zwitserland omdat het dichter bij de Atlantische kust ligt. De gemiddelde hoeveelheid zonneschijn per jaar is ongeveer 1700 uur. De temperatuur daalt ongeveer een graad Celsius bij elke 200 meter hoogteverschil.

Over het algemeen is de beste reistijd voor Zwitserland van mei tot september. De hoogste temperaturen vinden plaats in juli en augustus met maximumtemperaturen rond de 25 graden Celsius. Omdat de kans op onweer in juli en augustus groter is, is de periode mei tot eind juni het meest geschikt om te wandelen of voor andere buitenactiviteiten.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).

Kamperen in Zwitserland

Kamperen in Graubünden

Kamperen in Graubünden

Graubünden

Graubünden is het oostelijkste en grootste kanton van Zwitserland. Omdat Graubünden een bergkanton is, is het toerisme daarop toegespitst. Bergbeklimmen, wandelen, natuur en wintersport zijn de belangrijkste troeven. Het hoogste punt in Graubünden is de 4049 m hoge Piz Bernina.

Populaire plaatsen

Lenzerheide 2

Kanton Graubünden in Zwitserland

Reisadvies Zwitserland

Reisadvies Zwitserland
Reisadvies

Reisadvies Zwitserland

In geval van nood
In geval van nood

Top