Coronavirus Afghanistan

Kaart bij reisadvies Afghanistan
Kaart bij reisadvies Afghanistan

Coronavirus Afghanistan

Lees hier meer informatie over Afghanistan en het coronavirus. Medicijnen zijn vaak niet verkrijgbaar.

Inreisbeperkingen

Door de veiligheidssituatie wordt reizen naar Afghanistan ten zeerste afgeraden.  

De besmetting en verspreiding van het coronavirus (COVID-19) zorgt voor toenemende gezondheidsrisico?s. Alle reizigers, die voor strikt noodzakelijke doeleinden naar Afghanistan moeten reizen of terugkeren naar Afghanistan, zijn verplicht vanaf 25 april 2021 bij aankomst in Afghanistan een negatieve PCR-COVID-19 testuitslag te laten zien. Deze negatieve testuitslag mag niet ouder zijn dan 96 uur voor vertrek. De lokale overheid voert temperatuurtesten uit op de luchthavens. Als uw temperatuur te hoog is, adviseert de lokale overheid u om in quarantaine te gaan in het ziekenhuis in de hoofdstad Kaboel.

Uitreisbeperkingen

Volg de ontwikkelingen via de actuele informatie van de luchtvaartmaatschappijen. Zorg dat u een COVID-19-test doet, veel luchtvaartmaatschappijen vragen hier om zodat zij de veiligheid van reizigers in het vliegtuig kunnen waarborgen. U moet in ieder geval een negatieve PCR-testuitslag laten zien als u met de vliegmaatschappijen Emirates of Fly Dubai vliegt.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Afghanistan gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Afghanistan

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Afghanistan de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen in Afghanistan.

Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Medicijnen zijn vaak niet verkrijgbaar. Neem noodzakelijke medicijnen met een doktersverklaring in het Engels mee. Reis niet zonder een ziektekostenverzekering zonder dekking voor repatriatie geldig voor Afghanistan. Door luchtverontreiniging, droogte en stof zijn er veel aandoeningen aan de luchtwegen.

RIVM · Reisadvies Afghanistan en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Afghanistan willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Afghanistan staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Afghanistan RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Afghanistan?

Reis en verblijf niet in Afghanistan. De veiligheidssituatie is erg slecht. Risico voor aanslagen en ontvoeringen van westerlingen is groot.

Wanneer mag ik naar Afghanistan op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Afghanistan voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Afghanistan?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Afghanistan.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Afghanistan?

Lees hier meer over Afghanistan en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Afghanistan | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap