Coronavirus Amerikaans-Samoa

Kaart bij reisadvies Amerikaans-Samoa
Kaart bij reisadvies Amerikaans-Samoa

Coronavirus Amerikaans-Samoa

Lees hier meer informatie over Amerikaans-Samoa en het coronavirus.

Inreisbeperkingen

Amerikaans-Samoa is alleen toegankelijk voor inwoners en reizigers met een permanente verblijfsvergunning. Het is op dit moment niet mogelijk om naar Amerikaans-Samoa te vliegen. Visa- aanvragen voor buitenlandse reizigers worden momenteel niet behandeld. Bij aankomst is 14 dagen thuisquarantaine verplicht.

Coronamaatregelen

Actuele informatie over de lokale coronamaatregelen kunt u vinden op de website van de lokale overheid (informatie in het Engels).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Amerikaans-Samoa gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Amerikaans-Samoa

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Amerikaans-Samoa de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Amerikaans-Samoa te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Amerikaans-Samoa en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Amerikaans-Samoa willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Amerikaans-Samoa staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Amerikaans-Samoa RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Amerikaans-Samoa?

Gelet op het coronavirus: reis alleen naar Amerikaans Samoa als het noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Amerikaans-Samoa op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Amerikaans-Samoa voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Amerikaans-Samoa?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Amerikaans-Samoa.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Amerikaans-Samoa?

Lees hier meer over Amerikaans-Samoa en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Amerikaans-Samoa | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap