Coronavirus Amerikaanse Maagdeneilanden

Kaart bij reisadvies Amerikaanse Maagdeneilanden
Kaart bij reisadvies Amerikaanse Maagdeneilanden

Coronavirus Amerikaanse Maagdeneilanden

Lees hier meer informatie over de Amerikaanse Maagdeneilanden en het coronavirus.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf op de Amerikaanse Maagdeneilanden gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Doe de Quarantaine Reischeck om te bepalen welke stappen u moet nemen als u terugkomt van uw reis.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties op de Amerikaanse Maagdeneilanden

Zie voor meer informatie over de testlocaties op de Amerikaanse Maagdeneilanden de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Inreisbeperkingen

Reizigers van 5 jaar en ouder moeten voordat zij naar de Amerikaanse Maagdeneilanden reizen gebruik maken van het USVI Travel Screening Portal. Hierbij moet een negatief PCR-test resultaat worden getoond. Dit testresultaat mag niet ouder zijn dan 3 dagen voor vertrek. Meer informatie over inreisbeperkingen leest u op de website van het ministerie van Gezondheid (informatie in het Engels).

Reizigers vanuit en naar het vaste land van de Verenigde Staten hoeven geen negatief test resultaat te laten zien.

Maatregelen coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) op de Amerikaanse Maagdeneilanden te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen. Meer informatie hierover leest u op de website van het ministerie van Gezondheid (informatie in het Engels).

Gezondheidsrisico's

De gezondheidszorg op de Amerikaanse Maagdeneilanden is vergelijkbaar met de gezondheidszorg in andere delen van de Verenigde Staten. Voor specialistische zorg worden patiënten nog wel eens overgebracht naar Miami of Puerto Rico.

Algemene informatie over gezondheidsrisico?s op de Amerikaanse Maagdeneilanden vindt u op de website van het ministerie van Gezondheid.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op de Amerikaanse Maagdeneilanden te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Amerikaanse Maagdeneilanden en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Amerikaanse Maagdeneilanden willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Amerikaanse Maagdeneilanden staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies. Op dit moment geldt een Europees inreisverbod voor inwoners van buiten de EU, Schengen en het VK. In de EU wordt gezamenlijk afgesproken welke landen buiten de EU, Schengen en het VK veilig worden geacht en waarvoor het inreisverbod dus kan worden opgeheven.

Reisadvies Amerikaanse Maagdeneilanden RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Amerikaanse Maagdeneilanden?

Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Amerikaanse Maagdeneilanden op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Amerikaanse Maagdeneilanden voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Amerikaanse Maagdeneilanden?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Amerikaanse Maagdeneilanden.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Amerikaanse Maagdeneilanden?

Lees hier meer over Amerikaanse Maagdeneilanden en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Amerikaanse Maagdeneilanden | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap