Coronavirus · Reisadvies Amerikaanse Maagdeneilanden | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Coronavirus Amerikaanse Maagdeneilanden

Lees hier meer informatie over de Amerikaanse Maagdeneilanden en het coronavirus.

Let op: U kunt niet met uw CoronaCheckapp (het digitale coronabewijs - DCC) de Amerikaanse Maagdeneilanden inreizen. Dit is geldig binnen de EU en Schengen, en landen die dit bewijs hebben erkend. Er kunnen nieuwe landen buiten de EU de CoronaCheck app accepteren. Als dit zo is wordt dat in het reisadvies vermeld. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Reizen naar de Amerikaanse Maagdeneilanden

Reizigers van 5 jaar en ouder moeten voordat zij naar de Amerikaanse Maagdeneilanden reizen gebruik maken van het USVI Travel Screening Portal. Hierbij moet een negatief PCR/NAAT-test resultaat worden getoond. Dit testresultaat mag niet ouder zijn dan 3 dagen voor vertrek. Meer informatie over inreisbeperkingen leest u op de website van het ministerie van Gezondheid (informatie in het Engels).

Reizigers vanuit en naar het vaste land van de Verenigde Staten hoeven geen negatief test resultaat te laten zien.

Maatregelen coronavirus

Meer informatie hierover leest u op de website van het ministerie van Gezondheid (informatie in het Engels).

Testlocaties op de Amerikaanse Maagdeneilanden

Zie voor meer informatie over de testlocaties op de Amerikaanse Maagdeneilanden de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidsrisico's

De gezondheidszorg op de Amerikaanse Maagdeneilanden is vergelijkbaar met de gezondheidszorg in andere delen van de Verenigde Staten. Voor specialistische zorg worden patiënten nog wel eens overgebracht naar Miami of Puerto Rico.

Algemene informatie over gezondheidsrisico?s op de Amerikaanse Maagdeneilanden vindt u op de website van het ministerie van Gezondheid.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op de Amerikaanse Maagdeneilanden te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Kaart bij reisadvies Amerikaanse Maagdeneilanden
Kaart bij reisadvies Amerikaanse Maagdeneilanden

RIVM · Reisadvies Amerikaanse Maagdeneilanden en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Amerikaanse Maagdeneilanden willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Amerikaanse Maagdeneilanden staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Amerikaanse Maagdeneilanden RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Amerikaanse Maagdeneilanden?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Amerikaanse Maagdeneilanden op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Amerikaanse Maagdeneilanden voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Amerikaanse Maagdeneilanden?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Amerikaanse Maagdeneilanden.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Amerikaanse Maagdeneilanden?

Lees hier meer over Amerikaanse Maagdeneilanden en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Amerikaanse Maagdeneilanden | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · De Camping Centrale · De Camping Centrale (website) · TUBS, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons (kaarten) · Alle rechten voorbehouden. · sitemap