Coronavirus Antigua en Barbuda

Kaart bij reisadvies Antigua en Barbuda
Kaart bij reisadvies Antigua en Barbuda

Coronavirus Antigua en Barbuda

Lees hier meer informatie over Antigua en Barbuda en het coronavirus.

Algemene maatregelen in Antigua en Barbuda

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Antigua en Barbuda te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen.

Er is een noodtoestand van kracht.

  • Er geldt een avondklok van 23.00 uur tot 05.00 uur.
  • Gezichtsmaskers zijn verplicht in de publieke ruimte.
  • Bars, sportscholen en restaurants die aan bepaalde criteria voldoen mogen geopend zijn.
  • Detailhandel, zoals levensmiddelen- en kledingwinkels, apotheken en bouwmarkten zijn geopend tussen 5.00 uur en 21.00 uur.
  • Officiële instanties hanteren beperkte openingstijden.
  • Stranden zijn geopend tussen 5.00 uur en 19.00 uur en in het weekend en op  feestdagen zijn de stranden geopend van 05.00 uur tot 13.00 uur.

Het niet naleven van de voorschriften kan resulteren in een boete van maximaal XCD10.000 en / of zes maanden gevangenisstraf.

U kunt meer informatie vinden over de maatregelen op Antigua en Barbuda op deze website (informatie in het Engels).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf op Antigua en Barbuda gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Antigua en Barbuda

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Antigua en Barbuda de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op Antigua en Barbuda te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Antigua en Barbuda en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Antigua en Barbuda willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Antigua en Barbuda staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Antigua en Barbuda RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Antigua en Barbuda?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Antigua en Barbuda op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Antigua en Barbuda voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Antigua en Barbuda?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Antigua en Barbuda.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Antigua en Barbuda?

Lees hier meer over Antigua en Barbuda en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Antigua en Barbuda | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap