Coronavirus Australië

Coronavirus Australië

Lees hier meer informatie over Australië en het coronavirus.

Inreisbeperkingen

Er geldt een algemeen inreis- en uitreisverbod voor Australië. Toeristen worden niet toegelaten. Alleen Australische staatsburgers, inwoners met een geldige permanente verblijfsvergunning voor Australië en hun naaste familieleden worden toegelaten door de autoriteiten van Australië.

Alleen op verzoek en in zeer speciale gevallen kan de Australische Border Force een uitzondering afgeven voor inreizen Australië.

Bij aankomst in Australië gaan alle reizigers, meestal op eigen kosten, 14 dagen in verplichte quarantaine in door de lokale overheid aangewezen hotels. Deze hotels staan onder politie/militaire bewaking. Een doorreis daarna via luchthaventransit is toegestaan.

Uitreisbeperkingen

Informatie wie Australië mag inreizen, vindt u op deze website van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Australië (informatie in het Engels).

Informatie wie Australië mag uitreizen, vindt u op deze website van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Australië (informatie in het Engels).

Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws.

Coronamaatregelen

Actuele informatie over de lokale coronamaatregelen kunt u vinden op de website van de Australian Government, Department of Health (informatie in het Engels).

Terugkeer naar Nederland

U moet een testbewijs of vaccinatiebewijs laten zien als u terugkomt uit Australië. Een NAAT(PCR)-test mag maximaal 48 uur voor vertrek zijn afgenomen. Een antigeen-test mag maximaal 24 uur oud zijn bij vertrek. Reist u met een herstelbewijs? Dan moet deze afgegeven zijn door een EU-lidstaat. Gebruik de checklist bij (terug)reizen naar Nederland voor uw voorbereiding. Ook voor reizigers die terugkomen uit Australië geldt; test uzelf na aankomst in Nederland.

Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs geldt het dringend advies om een zelftest te doen voordat u weer anderen gaat ontmoeten of weer naar uw werk/school gaat. Reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te laten testen op dag 2 en 5 na aankomst. Dit kan met een zelftest of bij de GGD. Als u klachten heeft of als een zelftest positief is, laat u dan altijd testen bij de GGD.

Volg altijd de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Australië vergelijkbaar me die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Australië bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Kaart bij reisadvies Australië
Kaart bij reisadvies Australië

RIVM · Reisadvies Australië en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Australië willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Australië staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Australië RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Australië?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Australië op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Australië voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Australië?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Australië.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Australië?

Lees hier meer over Australië en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Australië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · De Camping Centrale · De Camping Centrale (website) · TUBS, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons (kaarten) · Alle rechten voorbehouden. · sitemap