Coronavirus Australië

Kaart bij reisadvies Australië
Kaart bij reisadvies Australië

Coronavirus Australië

Lees hier meer informatie over Australië en het coronavirus.

Negatieve COVID-19-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Australië? Dan hoeft u geen negatieve COVID-19-testuitslag én geen negatieve sneltest uitslag te hebben om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Na een verblijf in Australië hoeft u bij terugkeer in Nederland niet in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit Australië voor Nederland. Australië staat op de lijst van landen waarvoor het inreisverbod is opgeheven.

In- en uitreisbeperkingen

Er geldt een algemeen inreis- en uitreisverbod voor Australië. Toeristen worden niet toegelaten. Alleen  Australische staatsburgers, inwoners met een permanente  verblijfsvergunning  en hun naaste familieleden worden toegelaten. Bij aankomst in Australië gaan alle reizigers, meestal op eigen kosten, 14 dagen in verplichte quarantaine in door de lokale overheid aangewezen hotels. Een doorreis via luchthaventransit is toegestaan.

Alleen op verzoek en in zeer speciale gevallen kan de Australische Border Force een uitzondering afgeven voor inreizen Australië.

Informatie wie Australië mag inreizen, vindt u op deze website van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Australië (informatie in het Engels).

Informatie wie Australië mag uitreizen, vindt u op deze website van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Australië (informatie in het Engels).

Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws.

Coronamaatregelen

Actuele informatie over de lokale coronamaatregelen kunt u vinden op de website van de Australian Government, Department of Health (informatie in het Engels).

Volg altijd de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Australië vergelijkbaar me die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Australië bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vacinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Australië en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Australië willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Australië staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies. Op dit moment geldt een Europees inreisverbod voor inwoners van buiten de EU, Schengen en het VK. In de EU wordt gezamenlijk afgesproken welke landen buiten de EU, Schengen en het VK veilig worden geacht en waarvoor het inreisverbod dus kan worden opgeheven.

Reisadvies Australië RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Australië?

Reis alleen naar Australië als dit strikt noodzakelijk en mogelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Australië op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Australië voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Australië?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Australië.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Australië?

Lees hier meer over Australië en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Australië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap