Coronavirus Azerbeidzjan

Kaart bij reisadvies Azerbeidzjan
Kaart bij reisadvies Azerbeidzjan

Coronavirus Azerbeidzjan

Lees hier meer over Azerbeidzjan en het coronavirus.

Inreisbeperkingen

Het personenverkeer van en naar Azerbeidzjan is tot 1 juni 2021 opgeschort. Personen met de nationaliteit van Azerbeidzjan, personen die een geldige verblijfs- en of werkvergunning voor Azerbeidzjan hebben en de in Azerbeidzjan geaccrediteerde diplomaten mogen Azerbeidzjan inreizen.

Meer informatie vindt u op de website over reisrestricties van de overheid van Azerbeidzjan (informatie in het Engels).

Coronavirusmaatregelen (COVID-19)

Om verspreiding van het coronavirus in Azerbeidzjan te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen.

Meer informatie over de coronamaatregelen vindt u op de website van de lokale overheid (informatie in het Engels).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Azerbeidzjan gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de  Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Azerbeidzjan

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Azerbeidzjan de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Azerbeidzjan te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Azerbeidzjan en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Azerbeidzjan willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Azerbeidzjan staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Azerbeidzjan RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Azerbeidzjan?

Reis niet naar Nagorno-Karabach en het gebied waar in 2020 een gewapend conflict was. Reis niet naar de grens met Armenië.

Wanneer mag ik naar Azerbeidzjan op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Azerbeidzjan voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Azerbeidzjan?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Azerbeidzjan.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Azerbeidzjan?

Lees hier meer over Azerbeidzjan en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Azerbeidzjan | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap