Coronavirus Bahama's

Kaart bij reisadvies Bahama's
Kaart bij reisadvies Bahama's

Coronavirus Bahama's

Lees hier meer informatie over de Bahama's en het coronavirus.

Inreisbeperkingen

Iedereen die naar de Bahama's reist moet bij aankomst een negatieve PCR-test overleggen die niet ouder is dan 5 dagen. Als u een een negatief testresultaat heeft, moet u een Travel Health Visa aan vragen. Dit kan online via de website van de overheid van de Bahama's (informatie in het Engels). Op dag vijf van uw verblijf op de Bahama's moet u weer een PCR-test doen. Dit geldt voor iedereen vanaf 10 jaar. Meer informatie kunt u vinden op de website van het Ministerie van Toerisme (informatie in het Engels).

Maatregelen coronavirus

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Op de Bahama's worden mondkapjes gedragen. Ook moet u afstand houden van anderen.  Meer informatie kunt u vinden op de website van het Ministerie van Toerisme (informatie in het Engels).

De verschillende eilanden hebben vaak ook andere maatregelen, zoals bijvoorbeeld een avondklok of beperkte openingstijden van winkels, restaurants en bedrijven. De meest actuele informatie kunt u terugvinden op de website van het Ministerie van Toerisme (informatie in het Engels). Raadpleeg deze website voordat u naar de Bahama?s vertrekt.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf op de Bahama's gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties op de Bahama's

Zie voor meer informatie over de testlocaties op de Bahama's de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Op de Bahama's is het voor reizigers afkomstig uit landen met een hoog risico op gele koorts verplicht om een bewijs van inenting (gele boekje) te overleggen. Dit geldt vooral voor landen in Centraal- en Zuid-Amerika. Kijk op de website van het CDC

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op de Bahama's te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Bahama's en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Bahama's willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Bahama's staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Bahama's RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Bahama's?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico?s. Criminaliteit is hoog en houd rekening met tropische stormen van juni tot en met november.

Wanneer mag ik naar Bahama's op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Bahama's voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Bahama's?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Bahama's.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Bahama's?

Lees hier meer over Bahama's en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Bahama's | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap