Coronavirus Bahrein

Kaart bij reisadvies Bahrein
Kaart bij reisadvies Bahrein

Coronavirus Bahrein

Lees hier meer informatie over Bahrein en het coronavirus.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Bahrein gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Bahrein

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Bahrein de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Inreisbeperkingen

Neem voor u gaat reizen contact op met uw luchtvaartmaatschappij voor actuele informatie.

Inreizen is mogelijk voor Nederlanders met een geldige verblijfsvergunning. Een E visum voor bepaalde landen, waaronder Nederland, kan online voor vertrek worden aangevraagd via de website van de overheid van Bahrein.

Reizigers naar Bahrein moeten de app ?BeAware Bahrain? downloaden en hun gegevens registreren.

Alle reizigers moeten bij aankomst in Bahrein verplicht, op eigen kosten, een PCR-test doen. Totdat de uitslag van de PCR-test bekend is, moet u in thuisquarantaine gaan. Als de uitslag negatief is, is er geen verplichte thuisquarantaine meer nodig.

Reizigers die langer dan tien dagen in Bahrein verblijven moeten op de tiende dag weer een nieuwe test doen. Meer informatie vindt u op de website van het ministerie van Gezondheid van Bahrein (informatie in het Engels).

Maatregelen coronavirus

Om verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) in Bahrein te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen.

  • Het dragen van een mondkapje in openbare ruimtes is verplicht.
  • In openbare ruimtes is temperatuurcontrole.
  • U moet voldoende ruimte bewaren in openbare ruimtes.
  • Winkelcentra, restaurants, hotels zijn geopend, maar het houden van voldoende afstand en dragen van een mondkapje is verplicht.
  • Scholen zijn nog steeds gesloten en onderwijs wordt uitsluitend online gegeven.

Informatie over het nieuwe coronavirus van de Bahreinse autoriteiten vindt u op de website van het ministerie van Gezondheid van Bahrein (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Bahrein te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Bahrein en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Bahrein willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Bahrein staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies. Op dit moment geldt een Europees inreisverbod voor inwoners van buiten de EU, Schengen en het VK. In de EU wordt gezamenlijk afgesproken welke landen buiten de EU, Schengen en het VK veilig worden geacht en waarvoor het inreisverbod dus kan worden opgeheven.

Reisadvies Bahrein RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Bahrein?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Bahrein op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Bahrein voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Bahrein?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Bahrein.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Bahrein?

Lees hier meer over Bahrein en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Bahrein | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap