Verkeer Bangladesh

Kaart bij reisadvies Bangladesh
Kaart bij reisadvies Bangladesh

Verkeer Bangladesh

Kijk hier voor meer informatie over het verkeer in Bangladesh.

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Airtransport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Vergeleken met Nederland is het wegverkeer en openbaar vervoer in Bangladesh chaotisch en gevaarlijk. Bijna niemand houdt zich aan verkeersregels. Daardoor zijn er veel ongelukken.

Reis na zonsondergang niet buiten de grote steden. Wilt u met de auto reizen? Maak gebruik van een goede en betrouwbare chauffeur die de omgeving kent. Bijvoorbeeld een reservering via uw hotel. 

Openbaar vervoer en (veer)boten

Reis niet in overvolle bussen of (veer)boten. Bussen zijn vaak in slechte staat en niet betrouwbaar. (Veer)boten in Bangladesh zijn vaak oud en overvol. Daardoor zijn er regelmatig scheepsrampen en verdrinken soms honderden mensen tegelijk.

RIVM · Reisadvies Bangladesh en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Bangladesh willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Bangladesh staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies. Op dit moment geldt een Europees inreisverbod voor inwoners van buiten de EU, Schengen en het VK. In de EU wordt gezamenlijk afgesproken welke landen buiten de EU, Schengen en het VK veilig worden geacht en waarvoor het inreisverbod dus kan worden opgeheven.

Reisadvies Bangladesh RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Bangladesh?

Reis alleen als het strikt noodzakelijk is naar Bangladesh. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Bangladesh op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Bangladesh voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Bangladesh?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Bangladesh.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Bangladesh?

Lees hier meer over Bangladesh en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Bangladesh | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap