Verkeer Bhutan

Kaart bij reisadvies Bhutan
Kaart bij reisadvies Bhutan

Verkeer Bhutan

Lees hier meer informatie over het verkeer in Bhutan.

Luchtverkeer

Door de COVID-19-pandemie is er beperkt luchtverkeer naar en van Bhutan ook naar de buurlanden (India, Bangladesh, Thailand). Alleen burgers van Bhutan en burgers van de bestemmingslanden mogen vliegen. Buitenlanders worden alleen toegelaten met een werkvergunning voor Bhutan.

Lees de laatste informatie over wijzigingen en mogelijke gevolgen in het luchtverkeer op de website van de International Airtransport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Er wordt aan de linkerkant van de weg gereden. De wegen in Bhutan zijn vaak smal en onverlicht. De wegen gaan altijd door de bergen en vangrails zijn er meestal niet. Vooral in het regenseizoen (moessontijd) kunnen er aardverschuivingen zijn. Reis daarom niet in de avond en in de nacht.

RIVM · Reisadvies Bhutan en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Bhutan willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Bhutan staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies. Op dit moment geldt een Europees inreisverbod voor inwoners van buiten de EU, Schengen en het VK. In de EU wordt gezamenlijk afgesproken welke landen buiten de EU, Schengen en het VK veilig worden geacht en waarvoor het inreisverbod dus kan worden opgeheven.

Reisadvies Bhutan RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Bhutan?

Reis alleen naar Bhutan als het strikt noodzakelijk is.

Wanneer mag ik naar Bhutan op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Bhutan voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Bhutan?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Bhutan.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Bhutan?

Lees hier meer over Bhutan en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Bhutan | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap