Coronavirus Brazilië

Kaart bij reisadvies Brazilië
Kaart bij reisadvies Brazilië

Coronavirus Brazilië

Lees hier meer informatie over Brazilië en het coronavirus.

Inreisbeperkingen Brazilië 

Voor alle reizigers die per vliegtuig reizen geldt, zonder uitzondering, dat zij vóór het instappen van het vliegtuig bij de luchtvaarmaatschappij de volgende 2 (aanvullende) documenten moeten laten zien:

  • Een negatieve uitkomst van een PCR-test, niet ouder dan 72 uur voor vertrek (in het Portugees, Engels of Spaans)
  • Een ondertekende gezondheidsverklaring (Declaração de Saúde do Viajante, of DSV) in het Engels, Spaans of Portugees, aangevuld met een verklaring dat de reiziger zich gedurende het verblijf in Brazilië zal houden aan de geldende COVID-19 maatregelen

De gezondheidsverklaring kunt u downloaden via het Brazilaanse Agentschap voor Gezondheid

Deze regels veranderen regelmatig. Om op de hoogte te blijven, volg de informatie op de website van uw luchtvaartmaatschappij voor de laatste informatie.

Algemene maatregelen

Om verspreiding van het coronavirus in Brazilië tegen te gaan hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen. Dit kan betekenen dat sommige locaties gesloten zijn of met beperkte openingstijden werken. Dit verschilt per stad en per deelstaat. In sommige steden gelden lockdowns en beperkte openstelling van winkels en faciliteiten.

Het gebruik van mondkapjes buitenshuis is in geheel het land verplicht. Op het niet dragen van maskers buitenshuis staan boetes.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Omdat in Brazilië een gevaarlijke virusvariant is moet u naast een NAAT(PCR) test ook een sneltest overleggen voor u naar Nederland vertrekt.  Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Brazilië moet u bij terugkeer in Nederland 10 dagen verplicht in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. De Quarantaine Reischeck is om te zien of u in quarantaine moet, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt. Gebruik antiseptische gel.

Testlocaties in Brazilië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Brazilië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u meer informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Veel ziekenhuizen in Brazilië kunnen de toeloop van patiënten niet langer aan. Het aantal coronageïnfecteerden neemt snel toe en daarmee neemt de druk op de gezondheidszorg toe. Hierdoor is in grote delen van het land een tekort aan intensivecarebedden,  zuurstof, medicijnen en medische basishulpmiddelen. Loop geen risico en blijf zoveel mogelijk thuis. 

In Brazilië zijn meerdere mutaties van het coronavirus aangetroffen. Het verhoogde risico van deze nieuwe varianten wordt verder onderzocht.

RIVM · Reisadvies Brazilië en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Brazilië willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Brazilië staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Brazilië RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Brazilië?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Brazilië op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Brazilië voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Brazilië?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Brazilië.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Brazilië?

Lees hier meer over Brazilië en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Brazilië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap