Coronavirus Britse Maagdeneilanden

Kaart bij reisadvies Britse Maagdeneilanden
Kaart bij reisadvies Britse Maagdeneilanden

Coronavirus Britse Maagdeneilanden

Lees hier meer informatie over de Britse Maagdeneilanden en het coronavirus.

Inreisbeperkingen Britse Maagdeneilanden

Alle reizigers hebben voordat ze op de Britse Maagdeneielanden aankomen toestemming nodig van de overheid. Dit kan online worden verkregen. Ook moet u een gecertificeerde negatieve PCR-test overleggen die niet ouder is dan vijf dagen voor aankomst. Bij aankomst wordt er ook een test afgenomen. Bij een negatief resultaat mag u zich gedurende 4 dagen beperkt en gecontroleerd verplaatsen maar alleen in een in het systeem geregistreerd voertuig of vaartuig. Als u na 4 dagen weer negatief test, wordt de beperkte bewegingsvrijheid opgeheven. Alle bezoekers zijn verplicht om gedurende 8 dagen een ?volgarmband? te dragen. Als u op enig moment na aankomst postitief test dan moet u verplicht 14 dagen in quarantaine. Er wordt een toeslag van USD 175 per persoon in rekening gebracht om de kosten van testen en communicatie te dekken. Meer informatie is te vinden op de website van de overheid van de Britse Maagdeneilanden (informatie in het Engels).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf op de Britse Maagdeneilanden gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties op de Britse Maagdeneilanden

Zie voor meer informatie over de testlocaties op de Britse Maagdeneilanden de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Britse Maagdeneilanden te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Britse Maagdeneilanden en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Britse Maagdeneilanden willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Britse Maagdeneilanden staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Britse Maagdeneilanden RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Britse Maagdeneilanden?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Britse Maagdeneilanden op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Britse Maagdeneilanden voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Britse Maagdeneilanden?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Britse Maagdeneilanden.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Britse Maagdeneilanden?

Lees hier meer over Britse Maagdeneilanden en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Britse Maagdeneilanden | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap