Tips van de ambassade · Reisadvies Brunei Darussalam | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Tips van de ambassade Brunei Darussalam

Brunei is een diep religieus Islamitisch land. Draag altijd gepaste kleding. Openlijke kritiek op de sultan en zijn familie is strafbaar.

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Brunei Darussalam.

Verboden gedrag

Brunei is een diep religieus islamitisch land. De wetten en regels in het land zijn ook islamitisch. Respecteer tradities en gewoonten. Bepaald gedrag kan verboden zijn, zoals:

  • Lichamelijk contact in het openbaar.
  • Openbare dronkenschap.
  • Topless zonnen en nudisme.
  • Seks buiten het huwelijk.
  • Prostitutie.
  • Pornografisch materiaal invoeren, verkopen en bezitten.
  • In het openbaar eten, drinken en roken tijdens de Ramadan is strafbaar.

Blijf in alle omstandigheden netjes en vriendelijk. Obscene gebaren kunnen aanleiding zijn voor onmiddellijke arrestatie.

Kleding

Draag altijd gepaste kleding (geen blote armen en benen of strakke bekleding). Vooral tijdens de Ramadan of bij een bezoek aan religieuze plaatsen.

Openlijke kritiek op sultan en familie is strafbaar

De sultan van Brunei Darussalam en zijn familie staan in hoog aanzien. Openlijke kritiek op de sultan en zijn familie is strafbaar.

Drugs

Het bezitten, gebruiken invoeren en verkopen van drugs wordt zwaar bestraft. In sommige gevallen zelfs met de doodstraf. Ook past men lijfstraffen toe.

Alcohol wordt niet verkocht

In Brunei Darussalam kunt u geen alcohol kopen. Niet-moslims mogen een klein beetje alcohol meenemen voor eigen gebruik. Dit moet worden aangegeven bij de douane. Drink geen alcohol in het openbaar. Dit is strafbaar. Voor meer informatie, raadpleeg de website van de lokale overheid (informatie in het Engels) over invoerregelingen.

Homoseksualiteit/LHBTIQ

Homoseksualiteit / LHBTIQ is strafbaar in Brunei Darussalam. De Sharia wetgeving voorziet in steniging voor seksuele relaties tussen personen van hetzelfde geslacht. U kunt een gevangenisstraf van 20 jaar krijgen. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

Kaart bij reisadvies Brunei Darussalam
Kaart bij reisadvies Brunei Darussalam

RIVM · Reisadvies Brunei Darussalam en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Brunei Darussalam willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Brunei Darussalam staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Brunei Darussalam RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Brunei Darussalam?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Brunei Darussalam op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Brunei Darussalam voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Brunei Darussalam?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Brunei Darussalam.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Brunei Darussalam?

Lees hier meer over Brunei Darussalam en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Brunei Darussalam | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · De Camping Centrale · De Camping Centrale (website) · TUBS, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons (kaarten) · Alle rechten voorbehouden. · sitemap