Coronavirus Burkina Faso

Kaart bij reisadvies Burkina Faso
Kaart bij reisadvies Burkina Faso

Coronavirus Burkina Faso

Lees hier meer informatie over Burkina Faso en het coronavirus.

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Burkina Faso gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst met veilige landen waarvoor het inreisverbod is opgeheven.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Burkina Faso 

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Burkina Faso de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Coronavirus (COVID-19) Burkina Faso

De coronavirus situatie in Burkina Faso is niet alarmerend maar het aantal besmettingen is flink toegenomen. De lokale overheid heeft coronamaatregelen ingesteld. Het is bijvoorbeeld verplicht om een mondkapje te dragen in openbare ruimten.

De maatregelen voor ?social distancing? worden niet altijd gerespecteerd. Dit brengt risico met zich mee.

Meer informatie van de lokale overheid over coronamaatregelen en ?regels kunt u vinden op de Franstalige website van het Burkinese Franstalige website van het Burkinese ministerie van Gezondheid.

Inreisbeperkingen

Bij aankomst op het vliegveld moet u een een negatief PCR-testresultaat kunnen tonen dat maximaal 5 dagen oud is. Kunt u geen negatief PCR-testresultaat laten zien? Dan gaat u op eigen kosten in een door de overheid van Burkina Faso aangewezen locatie in quarantaine. Ook moet u meerdere testen laten uitvoeren.

Voor uitreizen is een negatief testresultaat nodig dat bij vertrek niet ouder dan 72 uur mag zijn. Een test voor reizigers kan op speciaal aangewezen lokaties. Deze kunnen de vraag (naar testen) niet aan en kennen lange wachttijden. De kosten voor een test zijn 50.000 FCFA. Het is niet altijd makkelijk om de testresultaten op tijd te ontvangen.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Burkina Faso en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Burkina Faso willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Burkina Faso staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies. Op dit moment geldt een Europees inreisverbod voor inwoners van buiten de EU, Schengen en het VK. In de EU wordt gezamenlijk afgesproken welke landen buiten de EU, Schengen en het VK veilig worden geacht en waarvoor het inreisverbod dus kan worden opgeheven.

Reisadvies Burkina Faso RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Burkina Faso?

In een groot deel van het land is een verhoogd risico op terroristische aanslagen, ontvoeringen en veiligheidsincidenten.

Wanneer mag ik naar Burkina Faso op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Burkina Faso voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Burkina Faso?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Burkina Faso.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Burkina Faso?

Lees hier meer over Burkina Faso en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Burkina Faso | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap