Coronavirus Burundi

Kaart bij reisadvies Burundi
Kaart bij reisadvies Burundi

Coronavirus Burundi

Lees hier meer over Burundi en het coronavirus (COVID-19).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Burundi gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Burundi

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Burundi de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Coronavirus (COVID-19) Burundi

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan, nemen de lokale autoriteiten strenge maatregelen.

Inreisbeperkingen - grensovergangen en vliegvelden

Alle land- en zeegrenzen zijn gesloten voor personenverkeer.

Houd er rekening mee dat de lokale autoriteiten verplichte medische controles uitvoeren bij de grensposten en luchthavens en u kunnen verplichten om 7 dagen in quarantaine te blijven door binnen te blijven en zo min mogelijk contact te hebben met anderen. Reizigers, afkomstig uit landen waar het coronavirus is vastgesteld, worden nauwgezet gecheckt.

Bij het constateren van symptomen van het coronavirus wordt de reiziger (ongeacht nationaliteit) verplicht opgenomen voor een quarantaineperiode van 7 dagen.

Gezondheidssituatie algemeeen

Er is een ebola-uitbraak in het oosten van de Democratische Republiek Congo (DRC). De Burundese autoriteiten hebben medische controles ingevoerd op de luchthaven van de hoofdstad Bujumbura. 

Bij een controle kan uw temperatuur bijvoorbeeld worden opgemeten. Als reizigers verdacht worden van besmetting met ebola, nemen de autoriteiten maatregelen. Tijdelijke quarantaine kan bijvoorbeeld een maatregel zijn. De controles en maatregelen zijn bedoeld om verspreiding van het virus tegen te gaan. Houd hier rekening mee als u Burundi inreist of uitreist.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Burundi te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Burundi en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Burundi willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Burundi staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies. Op dit moment geldt een Europees inreisverbod voor inwoners van buiten de EU, Schengen en het VK. In de EU wordt gezamenlijk afgesproken welke landen buiten de EU, Schengen en het VK veilig worden geacht en waarvoor het inreisverbod dus kan worden opgeheven.

Reisadvies Burundi RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Burundi?

Reis tussen 18.00 uur en 06.00 uur niet buiten de provinciehoofdsteden. Vermijd de volkswijken in Bujumbura. De veiligheidssituatie in Burundi is onvoorspelbaar en kan plotseling veranderen.

Wanneer mag ik naar Burundi op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Burundi voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Burundi?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Burundi.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Burundi?

Lees hier meer over Burundi en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Burundi | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap