Coronavirus Cambodja

Kaart bij reisadvies Cambodja
Kaart bij reisadvies Cambodja

Coronavirus Cambodja

Lees hier meer informatie over Cambodja en het coronavirus.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Cambodja gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Cambodja

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Cambodja de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Inreisbeperkingen

Het is op dit moment mogelijk om Cambodja in te reizen maar u moet rekening houden met de volgende inreismaatregelen;

  • Alle inkomende reizigers zijn verplicht USD 2000,-- borg te betalen bij aankomst. Dit bedrag wordt gebruikt om COVID-19 gerelateerde diensten mee te betalen. Dit bedrag kunt u contant of met credit card betalen;
  • Bij aankomst worden alle reizigers naar een aangewezen hotel of quarantainecentrum gebracht waar iedereen verplicht een COVID-19 test moet laten doen. Afhankelijk van de uitslagen wordt besloten waar reizigers de 14 dagen quarantaine periode moet doorbrengen;
  • Als u positief test dan wordt u naar een openbaar ziekenhuis gebracht. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van uw ziektebeeld en de kosten die het ziekenhuis in rekening brengt; 
  • Wanneer u in quarantaine wordt geplaatst, volg altijd de aanwijzingen van de Cambodjaanse autoriteiten op.

Reizen binnenland

Reizen tussen de provincies binnen Cambodja is mogelijk.

Als u Cambodja wilt uitreizen blijf dan in de buurt van de internationale luchthaven van Phnom Penh. Vluchten kunnen op korte termijn bekend worden gemaakt waardoor het alleen mogelijk is om te vertrekken als u al in de buurt van de internationale luchthaven bent.

De landsgrenzen met Thailand en Vietnam zijn gesloten.

Lokale coronamaatregelen

De lokale overheid heeft coronamaatregelen genomen zoals:

  • alle scholen en onderwijsinstellingen zijn open,
  • alle bars (ook karaokebars), theaters en massagesalons zijn open,
  • groepsbijeenkomsten van meer dan 20 personen zijn verboden

Voor actuele informatie over de stand van zaken rond COVID-19, kunt u contact opnemen met de hotline: 115 of met het Cambodjaanse Ministerie van Gezondheid:

  • 012 852 424
  • 012 488 981
  • 012 936 686

Actuele informatie over de stand van zaken rondom het coronavirus is ook te vinden op de website ASEAN briefing..

Medische verzekering

Controleer uw reis- en/of ziektekostenverzekering dat u goede medische dekking heeft in geval u eventuele kosten van medische controles zelf (vooruit) moet betalen.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Cambodja en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Cambodja willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Cambodja staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies. Op dit moment geldt een Europees inreisverbod voor inwoners van buiten de EU, Schengen en het VK. In de EU wordt gezamenlijk afgesproken welke landen buiten de EU, Schengen en het VK veilig worden geacht en waarvoor het inreisverbod dus kan worden opgeheven.

Reisadvies Cambodja RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Cambodja?

Reis alleen naar Cambodja als het strikt noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Cambodja op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Cambodja voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Cambodja?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Cambodja.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Cambodja?

Lees hier meer over Cambodja en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Cambodja | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap