Tips van de ambassade Cambodja

Kaart bij reisadvies Cambodja
Kaart bij reisadvies Cambodja

Tips van de ambassade Cambodja

Lees hier de specifieke tips van de Nederlandse ambassade over Cambodja.

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Cambodja.

Uitnodigingen van onbekenden

Ga niet in op uitnodigingen van personen die u niet kent. Het komt voor dat u onder dwang betrokken wordt bij bijvoorbeeld gokpraktijken. Ook kunt u gedwongen worden geld op te nemen.

Melding maken van misdaad

Wilt u melding maken van een misdaad? Informeer dan vooraf bij de lokale politie op welk politiebureau u dit moet doen.

Drugs

Straffen voor drugsbezit in Cambodja zijn hoog. Zelfs voor het bezit van een kleine hoeveelheid recreatieve drugs kan een lange gevangenisstraf worden opgelegd.

Homoseksualiteit/LHBTI

Homoseksualiteit wordt in ruime mate geaccepteerd in Cambodja. Dit blijkt uit de vele gay-bars in zowel Siem Reap als ook Phnom Penh.

Het uiten van te ver gaande publieke affectie (homo en/of hetro) rondom heilige grond bij de tempels wordt niet geaccepteerd. Dit kan mogelijk leiden tot arrestatie en een eventuele uitzetting.

Uitspraken over politiek en cultuur

Doe geen uitspraken over de Cambodjaanse politiek of cultuur. Er kan binnenshuis discussie gevoerd worden over politieke en/of culture aangelegenheden. Het ventileren van een kritische mening op verschillende openbare sociale media kanalen wordt niet op prijs gesteld. Dit kan mogelijk leiden tot arrestatie en eventuele uitzetting uit Cambodja.

Overig

Maak voor vertrek een kopie of scan van uw paspoort, rijbewijs en andere belangrijke documenten. Bewaar een kopie bijvoorbeeld in uw telefoon.

RIVM · Reisadvies Cambodja en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Cambodja willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Cambodja staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies. Op dit moment geldt een Europees inreisverbod voor inwoners van buiten de EU, Schengen en het VK. In de EU wordt gezamenlijk afgesproken welke landen buiten de EU, Schengen en het VK veilig worden geacht en waarvoor het inreisverbod dus kan worden opgeheven.

Reisadvies Cambodja RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Cambodja?

Reis alleen naar Cambodja als het strikt noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Cambodja op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Cambodja voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Cambodja?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Cambodja.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Cambodja?

Lees hier meer over Cambodja en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Cambodja | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap