Coronavirus Centraal-Afrikaanse Republiek

Kaart bij reisadvies Centraal-Afrikaanse Republiek
Kaart bij reisadvies Centraal-Afrikaanse Republiek

Coronavirus Centraal-Afrikaanse Republiek

Lees hier meer over de Centraal-Afrikaanse Republiek en het Coronavirus.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in de Centraal-Afrikaanse Republiek gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in de Centraal-Afrikaanse Republiek

Zie voor meer informatie over de testlocaties in de Centraal-Afrikaanse Republiek de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Centraal-Afrikaanse Republiek en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Centraal-Afrikaanse Republiek willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Centraal-Afrikaanse Republiek staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies. Op dit moment geldt een Europees inreisverbod voor inwoners van buiten de EU, Schengen en het VK. In de EU wordt gezamenlijk afgesproken welke landen buiten de EU, Schengen en het VK veilig worden geacht en waarvoor het inreisverbod dus kan worden opgeheven.

Reisadvies Centraal-Afrikaanse Republiek RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Centraal-Afrikaanse Republiek?

Reis niet naar de Centraal-Afrikaanse Republiek. De situatie in de Centraal-Afrikaanse Republiek is zeer gespannen en niet stabiel. Er komen berovingen, ontvoeringen, verkrachtingen en doodslag voor. Bent u in de Centraal- Afrikaanse Republiek? Verlaat het land dan zo snel mogelijk.

Wanneer mag ik naar Centraal-Afrikaanse Republiek op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Centraal-Afrikaanse Republiek voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Centraal-Afrikaanse Republiek?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Centraal-Afrikaanse Republiek.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Centraal-Afrikaanse Republiek?

Lees hier meer over Centraal-Afrikaanse Republiek en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Centraal-Afrikaanse Republiek | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap