Coronavirus Colombia

Kaart bij reisadvies Colombia
Kaart bij reisadvies Colombia

Coronavirus Colombia

Lees hier meer over Colombia en het coronavirus.

Inreisbeperkingen Colombia

Wilt u Colombia inreizen? U hoeft geen negatieve COVID-19 test te laten zien. Wel moet u 48 uur voor vertrek de vragenlijst 'Check-Mig' invullen (informatie in het Spaans, Engels en Frans). U kunt verplicht worden in thuisquarantaine te gaan als u symptomen heeft die passen bij een besmetting met het coronavirus.

De landsgrenzen met de buurlanden zijn weer open . Ook cruiseschepen mogen weer aanmeren.

Avondklok en lockdown en alcoholverbod

De coronamaatregelen verschillen per stad. Zo is er in Bogotá en andere grote steden regelmatig een lockdown, een avondklok of een alcoholverbod afhankelijk van de bezettingsgraad op de intensive care. De lockdown is soms ook alleen voor bepaalde delen van een stad. Deze situatie kan per dag veranderen. Houd het lokale nieuws en de Facebook-pagina van de ambassade in de gaten.

Algemene maatregelen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Lees hier welke dit allemaal zijn (informatie in het Spaans).

Het dragen van een mondkapje is buiten het huis, dus ook op straat ten in bijvoorbeeld parken, voor mensen van alle leeftijden verplicht. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen. Houd de website van het ministerie van Volksgezondheid (informatie het Spaans) de Facebook-pagina van de ambassade in de gaten.

In sommige steden gelden aanvullende maatregelen. Mensen die zich niet houden aan de maatregelen, riskeren hoge boetes en straffen.

Testlocaties in Colombia

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Colombia de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Omdat in Colombia een gevaarlijke virusvariant is moet u naast een NAAT(PCR) test ook een sneltest overleggen voor u naar Nederland vertrekt. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of een test voor uw terugreis verplicht is.

Na een verblijf in Colombia moet u bij terugkeer in Nederland 10 dagen verplicht in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de  Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine moet, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Colombia te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Colombia en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Colombia willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Colombia staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Colombia RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Colombia?

Er zijn gewapende groepen en drugsbendes actief in Colombia. Informeer naar de veiligheidssituatie op uw bestemming en op de route er naartoe. Neem nooit drank, eten of sigaretten aan van vreemden.

Wanneer mag ik naar Colombia op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Colombia voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Colombia?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Colombia.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Colombia?

Lees hier meer over Colombia en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Colombia | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap