Veiligheidsrisico's Comoren

Kaart bij reisadvies Comoren
Kaart bij reisadvies Comoren

Veiligheidsrisico's Comoren

Gelet op het coronavirus: reis alleen naar de Comoren als het noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

Onveilige gebieden

Er zijn op de Comoren veiligheidsrisico's die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico?s en let extra op.

Criminaliteit

Er is kleine criminaliteit op de Comoren. Zakkenrollerij en berovingen komen voor. Soms worden westerlingen daarvan het slachtoffer.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

  • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
  • Wees ook overdag op uw hoede en loop als het niet nodig is niet alleen over straat.
  • Houd autodeuren altijd op slot en de ramen gesloten van uw auto.
  • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money belt.
  • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
  • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
  • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van bent, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.

Piraten

Er zijn piraten actief rond de kust van de Comoren. En ook in de Golf van Aden en de Indische Oceaan. Het komt hier voor dat boten worden gekaapt. Het risico op kaping geldt zowel voor de commerciële vaart als voor particuliere zeiljachten. Informeer u goed voordat u het water op gaat. Een website met informatie over risico?s op kaping is Maritime Security Centre Horn of Africa.

Natuurgeweld

Op de Comoren kunnen van november tot en met april tropische cyclonen voorkomen. Ook kunnen er aardschokken voorkomen in de omgeving van de vulkaan Karthala. Deze vulkaan ligt op het hoofdeiland, in de buurt van de hoofdstad Moroni.

Wilt u meer informatie over aardschokken of tropische cyclonen op de Comoren? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Meer weten over de weersomstandigheden op de Comoren? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u op de Comoren en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

RIVM · Reisadvies Comoren en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Comoren willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Comoren staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies. Op dit moment geldt een Europees inreisverbod voor inwoners van buiten de EU, Schengen en het VK. In de EU wordt gezamenlijk afgesproken welke landen buiten de EU, Schengen en het VK veilig worden geacht en waarvoor het inreisverbod dus kan worden opgeheven.

Reisadvies Comoren RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Comoren?

Gelet op het coronavirus: reis alleen naar de Comoren als het noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Comoren op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Comoren voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Comoren?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Comoren.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Comoren?

Lees hier meer over Comoren en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Comoren | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap