Tips van de ambassade Costa Rica

Kaart bij reisadvies Costa Rica
Kaart bij reisadvies Costa Rica

Tips van de ambassade Costa Rica

Let op dat u stempels in uw paspoort krijgt van het land dat u verlaat en het land waar u binnenkomt. Let op gevaarlijke stroming in zee.

Toeristen krijgen bij binnenkomst een visumstempel in hun paspoort. De grenscontrole bepaalt hoe lang u mag blijven. Dit kan minder zijn dan de maximale periode van 90 dagen. Controleer dat goed om problemen te voorkomen. Krijgt u een visum van korter dan 90 dagen? Dan kunt u bij de migratiedienst om verlenging vragen. Doe dat voor het visum is afgelopen. U moet betalen voor het verlengen van uw visum.

Gevaarlijke stroming

Aan de Caribische kust en ook aan de kust van de Stille Oceaan komen gevaarlijke stromingen voor ('rip currents'). De stroming in de zee is heel sterk. Op de stranden zijn bijna nooit lifeguards aanwezig. Jaarlijks verdrinken in Costa Rica veel mensen door het zwemmen in de zee. Vraag de lokale bevolking waar het gevaarlijk kan zijn. Meer weten over deze stromingen? Bekijk de video ?Tips for swimmers? van het Instituut voor Toerisme (ICT).

Grenzen

Tips om op te letten aan de grens bij Sixaola (Costa Rica) en Guabito (Panama):

Let op dat u stempels in uw paspoort krijgt van het land dat u verlaat en het land waar u binnenkomt. Als u geen goede stempels heeft, kunt u een boete krijgen of komt u het land niet in.

  • Van Costa Rica naar Panama: bij het verlaten van Costa Rica moet u belasting betalen. Dit kan bij de migratiedienst zelf. Daarna gaat u over de brug naar Panama. Aan het eind van de brug in Panama is aan uw linkerhand een kantoor waar u de belasting voor de Panamese regio betaalt. Het vignet dat u in uw paspoort krijgt is niet uw inreisstempel. Het inreisstempel krijgt u bij de immigratiedienst. Die vindt u op ongeveer 100 meter afstand na de brug.
  • Van Panama naar Costa Rica: u krijgt uw uitreisstempel bij de Panamese grenscontrole. Deze bevindt zich op ongeveer 100 meter over de grensrivier. Nadat u de brug over bent gegaan naar Costa Rica vindt u de grenscontrole van Costa Rica aan het eind van de brug aan uw linkerhand.

Wilt u meer weten over het toerisme in Costa Rica? Bezoek de website van het Instituut voor Toerisme (informatie in het Engels).

RIVM · Reisadvies Costa Rica en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Costa Rica willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Costa Rica staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Costa Rica RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Costa Rica?

Gelet op het coronavirus: reis alleen naar Costa Rica als het noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Costa Rica op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Costa Rica voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Costa Rica?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Costa Rica.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Costa Rica?

Lees hier meer over Costa Rica en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Costa Rica | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap