Coronavirus Cuba

Lees hier meer informatie over Cuba en het coronavirus.

Let op: u kunt niet met uw CoronaCheck App / digitale coronabewijs (DCC) Cuba inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU. U moet uw testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Inreisbeperkingen

De luchthaven van Havana is open voor internationaal vliegverkeer. Er zijn minder vluchten uit Europa, de Verenigde Staten en landen in de regio. Houd rekening met vluchtwijzigingen en annuleringen.

Er gelden regels en restricties voor verschillende type reizigers naar Cuba (toeristen, zakelijk, etc.). Informeer bij de Cubaanse ambassade in Den Haag (zie onder Reischecklist Cuba).

Inreizen

Vanaf 5 januari 2022 mogen alleen reizigers die volledig gevaccineerd zijn Cuba inreizen. Neem uw vaccinatiebewijs ook uitgeprint mee (of uw gele boekje). Daarnaast heeft u ook een negatieve PCR test nodig, afgenomen binnen 72 uur voor het boarden. Voor alle reizigers geldt dat de Cubaanse autoriteiten bij aankomst een PCR-test kunnen afnemen. Mocht u positief getest worden, dan kunt u worden opgenomen in een Cubaans staatshotel of een andere instelling; de kosten zijn voor eigen rekening.

Check altijd vooraf welk visum u nodig heeft om Cuba in te reizen, het land kent verschillende soorten visa.

Maatregelen coronavirus

De Cubaanse overheid neemt maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. De inreisbeperkingen worden regelmatig aangepast en kunnen op heel korte termijn gewijzigd worden. Houd hier rekening mee.

In Cuba is het dragen van een mondkapje verplicht (neem zelf voldoende mee).

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Cuba

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Cuba de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Medicijnen

Medicijnen zijn moeilijk te krijgen in Cuba. Neem daarom uw eigen medicijnen mee. In ziekenhuizen of klinieken met een afdeling voor buitenlanders kunt u deze soms wel krijgen. Neemt u veel medicijnen mee? Geef deze dan aan bij de douane als u Cuba binnenkomt.

Gezondheidssituatie

De reguliere gezondheidszorg heeft op dit moment grote tekorten, onder andere door de recente stijging van het aantal coronagevallen. Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op Cuba te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Kaart bij reisadvies Cuba
Kaart bij reisadvies Cuba

RIVM · Reisadvies Cuba en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Cuba willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Cuba staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Cuba RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Cuba?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Cuba op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Cuba voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Cuba?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Cuba.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Cuba?

Lees hier meer over Cuba en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Cuba | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · De Camping Centrale (website) · TUBS, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons (kaarten) · Alle rechten voorbehouden. · sitemap · Bekijk ook De Cruise Centrale