Verkeer Djibouti

Kaart bij reisadvies Djibouti
Kaart bij reisadvies Djibouti

Verkeer Djibouti

Er zijn niet overal wegen in Djibouti. De wegen die er zijn, zijn slecht onderhouden. Reis niet na zonsondergang. Ook niet met het openbaar vervoer en taxi?s.

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Er zijn niet overal wegen in Djibouti. De wegen die er zijn, zijn slecht onderhouden. Reis niet na zonsondergang. Vooral niet buiten de bebouwde kom. Ook niet met het openbaar vervoer en taxi?s.

Openbaar vervoer

Het onderhoud van voertuigen in het openbaar vervoer is slecht in Djibouti. Wees daarom voorzichtig als u met het openbaar vervoer reist. Ook zijn de bussen vaak overvol en komt er kleine criminaliteit voor. Vooral zakkenrollen.

Het onderhoud van taxi?s is slecht tot redelijk. Neemt u een taxi? Spreek dan vooraf een prijs af met de chauffeur.

Scheepvaart

Recreatievaart is over het algemeen niet gevaarlijk dichtbij de kust, en in gebieden waar recreatievaart het meest wordt uitgeoefend. Verder op zee en dichterbij de Somalische kust komt piraterij voor.

Treinverkeer

Dagelijks rijdt er een passagierstrein tussen Addis Abeba en Djibouti. Reizigers die deze spoorlijn willen gebruiken moeten voldoende voedsel en water mee nemen. De trein staat soms voor lange tijd stil of wordt onderweg opgehouden.

RIVM · Reisadvies Djibouti en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Djibouti willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Djibouti staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Djibouti RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Djibouti?

Reis door het coronavirus alleen naar Djibouti als het noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Djibouti op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Djibouti voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Djibouti?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Djibouti.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Djibouti?

Lees hier meer over Djibouti en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Djibouti | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap