Loading...

Gezondheid Egypte

 • Laatst gewijzigd op: 10-11-2023 | Nog steeds geldig op: 21-04-2024

Gezondheidszorg

De Egyptische gezondheidszorg bestaat uit twee sectoren: de publieke en de particuliere.

De publieke gezondheidszorg is van een veel lager niveau dan de zorg in Nederland, door onderbezetting, verouderde apparatuur, lange wachtrijen voor behandeling, onvoldoende opgeleid personeel en slechte sanitaire voorzieningen.

De particuliere gezondheidszorg is van een hogere standaard en medisch personeel is meer gewend om buitenlanders te behandelen.

Buiten de grote steden zijn de medische zorgvoorzieningen beperkt. De meeste specialistische behandelingen worden in Ca?ro uitgevoerd.

Apotheken

Apotheken zijn overal in Egypte te vinden. Grotere ketens werken 24 uur per dag. Internationale merken van medicijnen zijn niet altijd beschikbaar.

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen?

Bent u in Egypte en raken uw medicijnen op? Bekijk wat u kunt doen:

 • Neem contact op met uw huisarts in Nederland.
 • Vraag om een medische verklaring die duidelijk de samenstelling van uw medicijnen uitlegt.
 • Haal met deze verklaring uw medicijnen bij een apotheek of ziekenhuis in Egypte.
 • Is het merk of de samenstelling van uw medicijn anders is dan het medicijn dat beschikbaar is in Egypte? Neem dan opnieuw contact op met uw huisarts en vraag of het beschikbare medicijn in Egypte geschikt is voor u.

De Nederlandse ambassade en het ministerie van Buitenlandse Zaken regelen geen medicijnen voor u. Dit moet u zelf doen.

Reisvaccinaties

GGD-app

Op reis kunt u ziek worden of last krijgen van gezondheidsklachten als diarree, bijtwonden of een zonnesteek. Download de app GGD reist mee. Daarin leest u onder andere wat u kunt doen in deze situaties.

Water en voedsel

 • Drink water uit flessen. En drink geen kraanwater.
 • Gebruik geen ijs en ijsblokjes.
 • Vermijd het eten van rauwe groenten en fruit behalve wanneer dit goed gewassen is met schoon water.

Luchtvervuiling

In Ca?ro komt ernstige luchtvervuiling voor. De luchtkwaliteit kan erg slecht zijn in bepaalde periodes van het jaar. Raadpleeg voor de luchtkwaliteit de website van de World Air Quality Index (informatie in het Engels).

Reist u met jonge kinderen of heeft u een aandoening aan de luchtwegen? Raadpleeg dan uw arts voordat u naar Ca?ro reist.

Rood: niet reizen

 • Reis niet naar Noord-Sina?, het grensgebied met Libi?, het grensgebied met Sudan, de Hala?ib-driehoek en het grensgebied Bir Tawil. Het is te gevaarlijk om daarheen te reizen. Wat uw situatie ook is:ga er niet naartoe.
 • Gaat u toch naar deze gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

 • Reis alleen als het noodzakelijk is naar de woestijn ten westen van de Nijl, naar het noordelijke deel van Zuid-Sina? boven de St Katherine-Nuweiba road en naar het gebied tussen de grensovergangen Argeen en Qustul bij de Egyptisch-Sudanese grens. Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
 • Gaat u toch naar de oranje gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: er zijn risico's

 • U kunt reizen naar het gele gebied maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan die in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Egypte?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Egypte op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Egypte voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Egypte?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Egypte.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Egypte?

Lees hier meer over Egypte en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Egypte | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top