Loading...

Natuur en klimaat Egypte

  • Laatst gewijzigd op: 10-11-2023 | Nog steeds geldig op: 25-04-2024

Woestijnwind

In maart en april kan de Khamsin-wind over het land waaien. Deze zeer warme zanderige woestijnwind verplaatst zich vanuit het zuidwesten van Egypte naar de Middellandse Zee. Het kan ademhalingsstoornissen en irritatie aan de ogen veroorzaken.

Aardbevingen

Egypte ligt in een aardbevingsgevoelig gebied. Er is lichte kans op aardbevingen. Volg de berichten in de lokale media en informeer u over de situatie. Bijvoorbeeld op de website van het USGS Earthquake Hazards Program (informatie in het Engels). Volg de instructies van de autoriteiten op

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar Noord-Sina?, het grensgebied met Libi?, het grensgebied met Sudan, de Hala?ib-driehoek en het grensgebied Bir Tawil. Het is te gevaarlijk om daarheen te reizen. Wat uw situatie ook is:ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar deze gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar de woestijn ten westen van de Nijl, naar het noordelijke deel van Zuid-Sina? boven de St Katherine-Nuweiba road en naar het gebied tussen de grensovergangen Argeen en Qustul bij de Egyptisch-Sudanese grens. Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar de oranje gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: er zijn risico's

  • U kunt reizen naar het gele gebied maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan die in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Egypte?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Egypte op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Egypte voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Egypte?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Egypte.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Egypte?

Lees hier meer over Egypte en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Egypte | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top