Coronavirus Ethiopië

Kaart bij reisadvies Ethiopië
Kaart bij reisadvies Ethiopië

Coronavirus Ethiopië

Lees hier meer informatie over Ethiopië en het coronavirus.

Inreisbeperkingen

Er zijn in- en uitreisbeperkingen voor buitenlandse reizigers. Alleen personen met een geldige verblijfsvergunning voor Ethiopië mogen inreizen. Een negatieve PCR-Covid-19-testuitslag dat is afgegeven binnen de afgelopen 120 uur (5 dagen) vanaf het moment van afname test, moet bij aankomst in Ethiopië aangetoond worden. Dit geldt voor personen ouder dan 10 jaar. Na inreizen Ethiopië geldt een verplichte quarantaine van 2 weken (7 dagen verblijf in een hotel, op eigen kosten, en 7 dagen thuisquarantaine). Binnen  Ethiopië  heeft elke regio zijn eigen grensbewaking. Het reizen over land is hierdoor beperkt toegankelijk.

Voor informatie over inreizen en de inreismaatregelen raadpleeg de website van de vliegtuigmaatschappij Ethiopian Airlines (informatie in het Engels).

Coronavirus (COVID-19) Ethiopië

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Ethiopië te beperken. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van het Ethiopische RIVM. Voor vragen kunt u bellen naar de COVID-19 hotline van de Ethiopische overheid: 8335.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn. 

Na een verblijf in Ethiopië gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Ethiopië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Ethiopië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Ethiopië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Ethiopië en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Ethiopië willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Ethiopië staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Ethiopië RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Ethiopië?

Reis niet naar de regio?s Tigray, Benishangul Gumuz, Somali, Oromiya en Gambella. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Ethiopië op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Ethiopië voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Ethiopië?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Ethiopië.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Ethiopië?

Lees hier meer over Ethiopië en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Ethiopië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap