Coronavirus Fiji

Kaart bij reisadvies Fiji
Kaart bij reisadvies Fiji

Coronavirus Fiji

Lees hier meer informatie over Fiji en het coronavirus.

Inreisbeperkingen

Er geldt een algemeen inreisverbod voor Fiji voor buitenlandse reizigers. Toeristische reizen zijn verboden. Alleen ingezetenen van Fiji worden toegelaten tot Fiji. Reis alleen als het noodzakelijk is en met toestemming van de overheid van Fiji. De internationale luchthaven is gesloten. Er geldt een 14 dagen quarantainemaatregel bij aankomst.

Coronamaatregelen

Actuele informatie over de coronamaatregelen in Fiji kunt u lezen op de website van de overheid van Fiji (informatie in Engels).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Fiji gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Fiji

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Fiji de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u meer informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Fiji en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Fiji willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Fiji staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Fiji RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Fiji?

Gelet op het coronavirus: reis alleen naar Fiji als het noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Fiji op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Fiji voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Fiji?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Fiji.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Fiji?

Lees hier meer over Fiji en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Fiji | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap