Verkeer Frankrijk

Lees hier meer informatie over de verkeersveiligheid in Frankrijk.

Grenzen

Over land kunnen strengere grenscontroles plaatsvinden met Frankrijk en omringende landen. Het maakt niet uit of u uit een (Franse kelur) groen, geel, oranje of rood gekleurd gebied Frankrijk inreist. Houd hier rekening mee.

Reist u naar Frankrijk vanuit een door de Franse overheid als oranje of rood aangemerkt land buiten de EU? Neem contact op met de Franse ambassade in het land waar u verblijft voor de inreisvoorwaarden en mogelijke verplichting tot quarantaine en raadpleeg de website van de Franse overheid.

Lees meer over deze inreisvoorwaarden op de website van het Franse consulaat in Amsterdam.

Luchtverkeer

Om verspreiding van het coronavirus in Frankrijk te voorkomen zijn er beperkingen in het internationale luchtverkeer.

Let op: Voor ALLE reizigers, gevaccineerd of niet, die van buiten Europa Frankrijk binnen reizen is een negatief testresultaat (niet ouder dan 24 uur) verplicht. Afhankelijk van de plek vanwaar u als Nederlander naar Frankrijk reist, kunnen aanvullende regels bestaan.

Als u vanuit Europa naar Frankrijk reist en aankomt op een vliegveld of in een haven, dan moet u een bewijs laten zien waarin staat dat u geen symptomen van COVID-19 heeft. Ook moeten in dit bewijs uw contactgegevens, datum, nummer van de vlucht en uw stoelnummer staan voor eventueel contactonderzoek. Dit bewijs wordt op sommige vluchten uitgegeven door de vliegmaatschappij. Let op: als een reiziger bij vertrek corona symptomen heeft, kan toegang tot de vlucht geweigerd worden.

Via de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken kunt u veelgestelde vragen over COVID-19 en Frankrijk vinden en informatie over de benodigde documenten voor het reizen naar Frankrijk vanuit een derde land dan wel een risicogebied.

Voor de overzeese departementen en gebiedsdelen gelden verdere aangepaste maatregelen.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in Frankrijk bijvoorbeeld op de website van de ANWB of van Transport en Logistiek Nederland (TLN). De Thalys treinen rijden nog niet volgens het oude schema maar dat wordt langzaam opgevoerd.

Kaart bij reisadvies Frankrijk
Kaart bij reisadvies Frankrijk

RIVM · Reisadvies Frankrijk en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Frankrijk willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Frankrijk staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Frankrijk RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Frankrijk?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Frankrijk op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Frankrijk voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Frankrijk?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Frankrijk.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Frankrijk?

Lees hier meer over Frankrijk en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Frankrijk | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · De Camping Centrale (website) · TUBS, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons (kaarten) · Alle rechten voorbehouden. · sitemap · Bekijk ook De Cruise Centrale