Coronavirus Gabon

Kaart bij reisadvies Gabon
Kaart bij reisadvies Gabon

Coronavirus Gabon

Lees hier meer informatie over Gabon en het coronavirus.

Inreismaatregelen Gabon

De Gabonese autoriteiten hebben besloten voorlopig geen visa te verlenen aan niet-Gabonese staatsburgers (behalve ingezetenen, diplomaten en NGO-vertegenwoordigers). Toeristen mogen niet inreizen dus toeristenvisa worden op dit moment niet verstrekt.

Reizigers met een visum moeten bij aankomst in Gabon een geldige negatieve COVID-19 PCR-testuitslag kunnen tonen De test moet 3 dagen voor vertrek zijn afgenomen en geldt voor reizigers vanaf 6 jaar.

Bij aankomst in Gabon moeten reizigers een PCR-test voor COVID-19 ondergaan. De kosten zijn FCFA 20.000 (ongeveer 30 Euro). De kosten zijn voor eigen rekening.

Coronavirusmaatregelen (COVID-19) Gabon

Om verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) in Gabon te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen.

  • In het hele land geldt een avondklok tussen 18.00 en 5.00 uur.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht in publieke ruimten. Het niet naleven van deze regel kan een boete opleveren van 25.000 tot 200.000 FCFA.
  • Het is verplicht een PCR-test te ondergaan bij het reizen tussen steden.
  • Het aantal reizigers in het openbaar vervoer is beperkt. Privé-auto?s mogen niet meer dan 3 personen tegelijk vervoeren.
  • Voor het reizen van Libreville naar het binnenland is speciale toestemming nodig en ook een bewijs van een negatieve COVID-19-test die een week geldig is.

Bent u in Gabon en heeft u symptomen van COVID-19? Dan kunt u contact opnemen met het noodnummer 1410.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn. 

Na een verblijf in Gabon gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Gabon

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Gabon de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie algemeen

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Gabon en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Gabon willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Gabon staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Gabon RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Gabon?

Er is criminaliteit in Gabon. Vooral in de steden Libreville, Franceville en Port-Gentil. Loop in grote steden na zonsondergang niet alleen op straat. Reis vanwege het coronavirus alleen naar Gabon als het noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Gabon op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Gabon voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Gabon?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Gabon.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Gabon?

Lees hier meer over Gabon en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Gabon | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap