Loading...

Verkeer Gambia

  • Laatst gewijzigd op: 14-06-2023 | Nog steeds geldig op: 28-11-2023

Wegverkeer

  • Het verkeer in Gambia is onveilig. Dat komt onder andere door de slechte staat van de wegen en voertuigen. Na zonsondergang nemen de gevaren in het verkeer sterk toe. De verkeerspolitie laat voertuigen vaak stoppen bij controleposten. Dat gebeurt in steden en ook daarbuiten. Stop altijd bij een controlepost, ook al zijn die niet altijd goed te zien.
  • Regen valt in Gambia tussen juni en oktober. Zware regenval kan plaatselijk overstromingen veroorzaken. Houd hier rekening mee als u in deze periode door het binnenland gaat reizen of als u op onverharde wegen reist.
  • Kijk voor meer informatie over de verkeersveiligheid in Gambia op de website van de ANWB.

Taxi?s

Lokale taxi?s hebben geen meter. Maak vooraf duidelijke afspraken over de prijs.

Scheepvaart

  • Sinds een paar jaar is de Senegambia Bridge, ook bekend als de Trans-Gambia Bridge, over de Gambia-rivier geopend. Dit voorkomt lange wachttijden voor de veerboot en verkort de reistijd met vele uren.
  • Wees voorzichtig bij het gebruik van de veerboot tussen Banjul en Barra. Het kan er erg druk zijn en de veiligheidsmaatregelen voldoen niet aan de Europese normen. Gebruikt u de veerboot? Verlaat na het parkeren snel uw auto. Anders kunt u tijdens de reis vast komen te zitten. Gebruik de veerboot niet als het donker is. Houd er rekening mee dat de dienstregeling niet betrouwbaar is, soms kunnen de wachttijden lang zijn.
  • Over de Gambia-rivier zijn veel kleine priv?-bootjes actief (pirogues, houten uitgeholde kano?s). Deze boten zijn niet altijd betrouwbaar en veilig. Controleer voordat u vertrekt of er voldoende reddingsvesten aan boord zijn.

Grens met Senegal

Gambia is omringd door Senegal. Wilt u van Gambia naar Senegal reizen? Dan heeft u als Nederlander geen visum voor Senegal meer nodig. Sommige grensposten met Senegal worden dagelijks gesloten tussen 19.00 en 07.00 uur. De formaliteiten bij de grens kunnen veel tijd kosten. Lees het reisadvies voor Senegal om te zien wat u nodig heeft om Senegal in te reizen.

Geel: let op, er zijn risico's

  • U kunt reizen naar Gambia, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Gambia?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Gambia op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Gambia voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Gambia?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Gambia.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Gambia?

Lees hier meer over Gambia en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Gambia | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top