Veiligheidsrisico's Guinee-Bissau

Kaart bij reisadvies Guinee-Bissau
Kaart bij reisadvies Guinee-Bissau

Veiligheidsrisico's Guinee-Bissau

Gelet op het coronavirus: reis alleen naar Guinee-Bissau als het noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

Reis alleen als het noodzakelijk is naar het grensgebied met Senegal in het noorden. In de Senegalese regio Casamance zijn er conflicten geweest tussen het Senegalese leger en rebellen. De rebellen waren actief vanuit Guinee-Bissau. Als gevolg hiervan liggen er mijnenvelden in het grensgebied tussen Senegal en Guinee-Bissau. Deze velden zijn nog niet opgeruimd. Verlaat in het grensgebied de geasfalteerde wegen niet. Blijf op de hoofdweg.

In de andere gebieden in Guinee-Bissau zijn er veiligheidsrisico's die afwijken van wat u in Nederland gewend bent.

Presidentsverkiezingen

De presidentsverkiezingen van 29 december 2019 zijn gewonnen door Umaro Cissoko Embalo. Niet alle partijen zijn blij met de uitslag. Wees alert en vermijd demonstraties en samenscholingen die vooral in de hoofdstad Bissau voor kunnen komen. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de veiligheidssituatie ter plaatse. Volg bijvoorbeeld het plaatselijke nieuws via de (sociale) media of vraag bij uw hotel om meer informatie. Volg altijd de instructies van de autoriteiten op.

Criminaliteit

Guinee-Bissau is een erg arm land. Er is kleine criminaliteit. Berovingen en zakkenrollerij komen voor. Ook in de hoofdstad Bissau.Neem daarom voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

  • ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen;
  • wees ook overdag op uw hoede en loop als het niet nodig is niet alleen over straat;
  • draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money-belt;
  • draag geen opvallende sieraden of juwelen;
  • houd uw spullen goed in de gaten. Vooral als u met het openbaar vervoer reist.

Demonstraties

In Guinee-Bissau kunnen demonstraties en politieke bijeenkomsten voorkomen. Deze kunnen tot geweld leiden. Vooral in de hoofdstad Bissau. Hiernaast zijn werknemers die voor de overheid werken ontevreden over niet uitbetaalde salarissen. Vermijd demonstraties en protesten. Komt u hier toch in terecht? Verlaat deze dan direct.

Natuurgeweld

In Guinee-Bissau loopt het regenseizoen van juni tot en met november. In deze periode zijn de onverharde wegen mogelijk niet begaanbaar. Dat geldt ook voor de hoofdstad. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en laat u goed informeren over de situatie.

RIVM · Reisadvies Guinee-Bissau en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Guinee-Bissau willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Guinee-Bissau staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Guinee-Bissau RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Guinee-Bissau?

Gelet op het coronavirus: reis alleen naar Guinee-Bissau als het noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Guinee-Bissau op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Guinee-Bissau voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Guinee-Bissau?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Guinee-Bissau.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Guinee-Bissau?

Lees hier meer over Guinee-Bissau en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Guinee-Bissau | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap