Coronavirus Guyana

Kaart bij reisadvies Guyana
Kaart bij reisadvies Guyana

Coronavirus Guyana

Lees hier meer informatie over Guyana en het coronavirus.

Algemene maatregelen

Om verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) in Guyana te verkleinen, hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen. In Guyana geldt een avondklok. De avondklok is van 22:30 uur tot 04:00 uur. U mag tussen deze tijden niet naar buiten. Bekijk de website van het Ministry of Health van Guyana (informatie in het Engels) voor verdere informatie over eventuele besmettingen met het coronavirus.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Omdat in Guyana een gevaarlijke virusvariant is moet u naast een NAAT(PCR) test ook een sneltest overleggen voor u naar Nederland vertrekt. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Guyana moet u bij terugkeer in Nederland 10 dagen verplicht in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine moet, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Guyana

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Guyana de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

De lokale autoriteiten hebben maatregelen genomen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen. Houd er rekening mee dat de lokale autoriteiten verplichte medische controles uitvoeren bij de grensposten en luchthavens en u kunnen verplichten om 14 dagen in quarantaine te blijven. Er kunnen inreisbeperkingen zijn voor reizigers uit landen waar het coronavirus (COVID-19) is vastgesteld. Neem contact op met uw reisorganisatie of met uw luchtvaartmaatschappij voor mogelijke gevolgen.

Gezondheidssituatie

De kwaliteit van de gezondheidszorg is in de hoofdstad Georgetown laag. In het binnenland is de gezondheidszorg slecht.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Guyana te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Guyana en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Guyana willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Guyana staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Guyana RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Guyana?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Guyana op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Guyana voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Guyana?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Guyana.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Guyana?

Lees hier meer over Guyana en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Guyana | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap