Coronavirus Honduras

Kaart bij reisadvies Honduras
Kaart bij reisadvies Honduras

Coronavirus Honduras

Lees hier meer informatie over Honduras en het coronavirus.

Inreisbeperkingen

Honduras heeft een inreisverbod voor mensen die uit het Verenigd Koninkrijk of Zuid-Afrika komen of daar de afgelopen 21 dagen geweest zijn. Hondurezen en residenten in Honduras zijn hierop uitgezonderd, maar moeten bij aankomst in Honduras wel 14 dagen in quarantaine.

De grenzen van Honduras zijn geopend voor toeristen. Om toegelaten te worden in Honduras moet u een negatieve PCR-testuitslag overleggen. Deze test moet uiterlijk 72 uur voor vertrek zijn afgenomen.

Houd contact met uw luchtvaartmaatschappij zodat u op de hoogte bent van de meest actuele regels die gelden om het land binnen te kunnen komen.

Maatregelen coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Honduras te verkleinen, hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen. Het gebruik van een mondkapje is  verplicht op straat, in openbare ruimtes, in het openbaar vervoer en in afgesloten ruimtes waar u met 5 of meer personen bent. Meer informatie over de maatregelen die genomen worden kunt u terugvinden op de website van de overheid van Honduras (informatie in het Spaans). 

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Honduras gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Honduras

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Honduras de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Knokkelkoorts (dengue)

Er is een toename van knokkelkoorts (dengue) in Honduras. Neem preventiemaatregelen en raadpleeg een arts in geval van symptomen (koorts, gewrichtspijn, hoofdpijn). De meeste meldingen komen uit de regio?s Cortés, Yoro, Olancho, Santa Bárbara en in de omgeving van San Pedro Sula.

RIVM · Reisadvies Honduras en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Honduras willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Honduras staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Honduras RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Honduras?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico?s. Er is veel drugshandel en geweld in Honduras.

Wanneer mag ik naar Honduras op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Honduras voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Honduras?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Honduras.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Honduras?

Lees hier meer over Honduras en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Honduras | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap